2012-11-21 03:05:03
Φωτογραφία για Αύξηση στις κατασχέσεις δενδρυλλίων κάνναβης
Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, έχουν καταφέρει τη φετινή χρονιά... σημαντικά πλήγματα στα κυκλώματα καλλιέργειας, διακίνησης και εμπορίας κάνναβης, σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί οι δράσεις σε προληπτικό και κατασταλτικό επίπεδο καθώς και οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται, με οποιοδήποτε τρόπο, στα κυκλώματα αυτά.

Επιπλέον, έχει αναβαθμιστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των αρμόδιων Υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε περιοχές, όπου η καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και η εγκατάσταση «φυτειών» παρουσιάζουν συγκεκριμένα τοπικά χαρακτηριστικά.

Στην όλη προσπάθεια σημαντική είναι και η συμβολή των εναέριων μέσων (ελικοπτέρων) της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς μέχρι τώρα από την αρχή του έτους πραγματοποιήθηκαν 35 «έξοδοι» με 56 συνολικά ώρες πτήσης.


Φέτος από την αρχή του έτους, μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, ο αριθμός των κατασχεθέντων δενδρυλλίων κάνναβης σε όλη την επικράτεια έχει αυξηθεί κατακόρυφα, σε ποσοστό που ξεπερνά το 71%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πιο αναλυτικά, φέτος έχουν κατασχεθεί (28.486) δενδρύλλια, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (16.642) δενδρύλλια κάνναβης.

Τα 28.486 δενδρύλλια κατασχέθηκαν σε 625 συνολικά υποθέσεις, στις οποίες συνελήφθησαν 675 άτομα, ενώ οι αντίστοιχες δικογραφίες περιλαμβάνουν 726 κατηγορούμενους, κυρίως για κακουργηματικές πράξεις στο πεδίο της καλλιέργειας, διακίνησης και εμπορίας κάνναβης.

Από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων του έτους 2012 παρατηρείται αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, του συνολικού αριθμού των κατασχεθέντων δενδρυλλίων κάνναβης στην ύπαιθρο, καθώς και μετατόπιση της καλλιέργειας σε περιοχές όπως της Θεσσαλίας, όπου στα προηγούμενα έτη δεν είχαν καταγραφεί παρόμοια στοιχεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ