2012-11-24 12:33:12
Φωτογραφία για «Retrocomputers.gr Gathering 2012»
Ένα ταξίδι στον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του gaming υπόσχεται η έκθεση «Retrocomputers.gr Gathering 2012», που θα φιλοξενηθεί το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μωραΐτη στο Ψυχικό. Περισσότερα από 100 μηχανήματα από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 μέχρι και το 2000 περίπου περιμένουν τους επισκέπτες για να θυμίσουν σε κάποιους τα μηχανήματα και τις παιχνιδομηχανές των παιδικών τους χρόνων και να ξεναγήσουν τους νεότερους σε μια ιστορία που έχει ξεπεραστεί ανεπιστρεπτί.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία με ελεύθερη είσοδο να δουν από κοντά τους πρώτους οικιακούς υπολογιστές όπως οι Commodore 64, ZX Spectrum και Amstrad 6128, καθώς και κονσόλες όπως οι Atari 2600, Vectrex και Nintendo NES. Ορισμένα από τα εκθέματα που έχουν συγκεντρωθεί είναι πολύ σπάνια, ενώ υπάρχουν και ποικίλα έξτρα αντικείμενα που συνδέονται με το αντικείμενο της έκθεσης.


Επίσης, θα υπάρχουν πολλά μηχανήματα που θα εκτίθενται ανοιχτά σε όλη την διάρκεια της έκθεσης ώστε το κοινό να μπορεί να παρατηρήσει πώς λειτουργούν, να παίξει, αλλά και να θαυμάσει νέο software εξολοκλήρου σε Basic για να ανακαλύψει τις δυνατότητες που είχε ο χρήστης την δεκαετία του 1980.

Παράλληλα με την έκθεση θα λάβουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις με θέματα που αφορούν το hardware και το software των μηχανημάτων όπως high resolution graphics σε ΖΧ81 και παρουσίαση του MS-DOS, αλλά και μια δραστηριότητα για ανήσυχα παιδιά που θέλουν να μάθουν πώς είναι συναρμολογημένο ένα PC, από ποια εξαρτήματα αποτελείται και τι κάνει το καθένα.

Επίσης, για τους αμετανόητους gamers θα υπάρξει μεγάλος διαγωνισμός στο παιχνίδι Galaxians σε MSX με δώρο μια ρετρό κονσόλα για εκείνον που θα επιτύχει την υψηλότερη βαθμολογία κατά την διάρκεια των 2 ημερών της έκθεσης.

Λεπτομέρειες του διαγωνισμού και των Events που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των δύο ημερών

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί και τις δυο ημέρες της έκθεσης από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι εκτός από τους διοργανωτές. Οι διαγωνιζόμενοι θα διαγωνιστούν στο παιχνίδι Galaxian στον Philips 8280 MSX2, με σκοπό να πετύχουν το υψηλότερο score και θα έχουν δικαίωμα να παίξουν μόνο από μία φορά ο καθένας μέχρι να χάσουν.

Τα άτομα που θέλουν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, θα το γνωστοποιούν σε κάποιον από τους διοργανωτές που θα βρίσκονται στο χώρο της έκθεσης δίνοντας το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό τους ώστε να ειδοποιηθούν εάν κερδίσουν. Ο παίκτης που θα βγει πρώτος θα κερδίσει ένα Atari Flashback και ο δεύτερος ένα μπλουζάκι της έκθεσης. Οι νικητές θα ανακοινωθούν και στο φόρουμ του ιστότοπου retrocomputers

Το event με θέμα τη συναρμολόγηση ενός PC θα πραγματοποιηθεί τις ίδιες ώρες και τις δυο ημέρες της εκδήλωσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για τα βασικά μέρη του Η/Υ και θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και οι ίδιοι να αποσυναρμολογήσουν και να συναρμολογήσουν το PC.

Επίσης θα γίνουν και διάφορες παρουσιάσεις home micros για παράδειγμα Sinclair ZX81, ZX Spectrum, Amstrad, Commodore 64, όπως και παρουσιάσεις διάφορων προγραμμάτων για αυτά τα μηχανήματα και τα δύο απογεύματα από τις 6 μέχρι τις 8.

Η έκθεση «RetroComputers.gr Gathering 2012» θα είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μοραΐτη, η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αλ. Παπαναστασίου και Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό.

Η πρόσβαση με τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας γίνεται με τους εξής τρόπους:

Με τρόλεϊ

18 Μουσείο - Χαλάνδρι (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Σταθμό Αμπελοκήπων)

19 Μουσείο - Στ. Χαλανδρίου (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Σταθμό Αμπελοκήπων)

10 Τζιτζιφιές - Χαλάνδρι (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από σταθμούς Φίξ και

Μεγάρου Μουσικής)

Με λεωφορεία

653 Ψυχικό - Πανόρμου Β (Κάνει στάση έξω από τη Σχολή) (Μετρό από Σταθμό Πανόρμου)

Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Στ. Ομόνοιας και

Αμπελόκηπων)

550 Παλαιό Φάληρο - Κηφισιά (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Μέγαρο Μουσικής και Φιξ)

602 Νέα Ιωνία - Καλογρέζα - Στ. Πανόρμου (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από σταθμό Πανόρμου)

610 Φιλοθέη - Αμπελόκηποι (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από Σταθμούς Αμπελοκήπων και Πανόρμου)

Χ14 Σύνταγμα - Κηφισιά (στάση Φάρος Ψυχικού) (Μετρό από σταθμούς Μεγάρου Μουσικής, Ευαγγελισμού, Συντάγματος)

Δείτε τη λίστα με τα μηχανήματα και τα αντικείμενα που θα υπάρχουν στην έκθεση
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Reuters: “Πιο κοντά σε συμφωνία”
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Reuters: “Πιο κοντά σε συμφωνία”
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ