2012-03-24 00:30:04
Φωτογραφία για Παγκόσμια εκστρατεία για τα παιδιά των παράνομων μεταναστών
Χιλιάδες είναι τα παιδιά μετανάστες που καταλήγουν σε κέντρα κράτησης στη Λαμπεντούζα, την Ελλάδα ή την Αυστραλία Μία παγκόσμια εκστρατεία για να δοθεί τέλος στην κράτηση χιλιάδων παιδιών μεταναστών σε όλο τον κόσμο ξεκίνησε στη Γενεύη με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Πολλά παιδιά μετανάστες καταλήγουν σε κέντρα κράτησης στη Λαμπεντούζα, την Ελλάδα ή την Αυστραλία», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γέροεν βαν Χόβε, συντονιστής της εκστρατείας την οποία ξεκίνησε η Διεθνής Συμμαχία για την Κράτηση (IDC).

Αυτά τα παιδιά κρατούνται για χρονικά διαστήματα που μπορεί να φτάνουν τους μήνες γιατί δεν έχουν χαρτιά.

Σύμφωνα με τον βαν Χόβε, ο αριθμός τους εκτιμάται σε πολλές χιλιάδες.

Στην Αυστραλία κρατούνται αυτή τη στιγμή 528 παιδιά, ενώ περίπου 100 παιδιά χωρίς συνοδό κρατούνται στην Ελλάδα.

Μία έκθεση που παρουσίασε η IDC στο περιθώριο του Συνεδρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ αναφέρεται στις περιπτώσεις 70 παιδιών που κρατούνται σε έντεκα χώρες.

Η μη κυβερνητική οργάνωση αναφέρεται για παράδειγμα στον Γιούσουφ, 16 ετών, ο οποίος κατέληξε στη Λιβύη αφού διέφυγε από το χωριό του στο Σουδάν έπειτα από μία επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων. Από τη Λιβύη μπήκε σε ένα πλοίο με προορισμό την Ευρώπη, το οποίο εντοπίστηκε από τις αρχές στη θάλασσα κι έτσι ο Γιούσουφ κατέληξε σε κέντρο κράτησης στη Μάλτα.
24h NewsRoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ