2012-03-24 05:58:03
Φωτογραφία για Διαμαρτυρίες πανεπιστημιακών για τα ομόλογα
Έντονα διαμαρτύρονται τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, τα οποία δεν αποκλείεται να κλείσουν συμβολικά την ερχόμενη εβδομάδα... για το ζήτημα των αποθεματικών τους, που επενδύθηκαν σε ομόλογα του δημοσίου.

«Τα Πανεπιστήμια της χώρας με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ενέταξε σε Κοινά Κεφάλαια και επένδυσε σε Ομόλογα του Δημοσίου τις καταθέσεις των λογαριασμών τους, οι οποίες προέρχονται από επιχορηγήσεις για τη λειτουργία τους και των προσόδων από τη διαχείριση αυτών, χωρίς τη βούληση των Ιδρυμάτων.

Αποτέλεσμα των ενεργειών της Τράπεζας είναι η χρήση των λογαριασμών των Πανεπιστημίων για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους (PSI), δημιουργώντας τεράστια και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων για τα οποία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους. Θεωρούμε ότι οι ενέργειες της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αυθαίρετες και ζητάμε την άμεση επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων» αναφέρουν οι πρυτάνεις στην ανακοίνωσή τους.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου θα συνεδριάσουν οι πρυτάνεις, ενώ ζητούν συνάντηση και με τον υπουργό Παιδείας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ανέκδοτο της ημέρας!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ανέκδοτο της ημέρας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ