2012-11-28 16:59:08
Φωτογραφία για Κέικ λουλουδάτο με φιστίκια & θυμάρι αλά Pandespani
Προετοιμασία: 20 λεπτά περίπου και 55-60 λεπτά το ψήσιμο. Συγκεντρώστε απ' την αρχή όλα τα υλικά και σημειώστε πως τα κολοκύθια πρέπει να είναι πολύ λεπτοκομμένα, περί το 1-1,5mm η κάθε τους φετούλα. Θα χρειαστείτε επίσης μια αντικολλητική φόρμα επιμήκη των 28 εκατ. Εύκολη συνταγή.

Υλικά (για ένα κέικ φόρμας 28 εκατ. – 8 άτομα)

30 λουλούδια μπιγκόνιας, πλυμένα και στεγνά

4 κλωνάρια θυμάρι, τα φύλλα τους

3 μικρά κολοκύθια, περί τα 8 εκατ. το καθένα, πλυμένα και στεγνά

80 γραμ. φυστίκια Αιγίνης φρέσκα, ανάλατα

40 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη

4 αβγά

250 γραμ. φαρίνα κόκκινη (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) ή ίδια ποσότητα αλεύρι κανονικό με 2 κ.γ. μαγιά ξηρή

125 γραμ. γιαούρτι φυσικό

100 ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.


Ετοιμάζετε τα κολοκύθια και τα φυστίκια: Κόβετε τα κολοκύθια κατά μήκος στα 2 και πάλι στα 2, άρα στα 4, και τα ψιλοκόβετε σε πολύ λεπτές φετούλες. Σε τηγάνι και χρησιμοποιώντας την 1 κ.σ. από το συνολικό λάδι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τα κολοκύθια για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν κάπως χωρίς να μαυρίσουν. Τα βγάζετε σε πιάτο και τους ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Βάζετε τα φυστίκια στο μούλτι για μετικά δευτερόπλεπτα ώστε να βγουν χοντροκομμένα, τόσο ώστε να είναι κομμένα στα 4, όχι σκόνη (εναλλακτικά τα σπάζετε σε γουδί).

Κάνετε το κέικ: Στο μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και δυό γερές πρέζες αλάτι 1/2- 2κ.γ.

Χρησιμοπoιήστε το μίξερ χειρός ή το κανονικό, παρά τη φωτογραφία. Προσθέστε το γιαούρτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα καλά ομογενοποιημένο μίγμα. Ρίξτε το αλεύρι με τη μαγιά σταδιακά (πάντα χτυπώντας), χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε τα κολοκύθια, την τριμμένη παρμεζάνα και τα φυστίκια Αιγίνης. Ανακατέψτε και προσθέστε τελευταία τα λουλούδια της μπιγκόνιας, ανακατεύοντας πια με κουτάλι για να μην διαλυθούν.

Αδειάστε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα, 28 εκατοστά μήκους (ή στρώστε σε μια κανονική λαδόχαρτο - ίδιο έκανα κι εγώ που δεν θυμόμουν αν η συγκεκριμένη κολλάει ή όχι), ισιώστε το μίγμα στην επιφάνεια και βάλτε το στον προθερμσμένο φούρνο για 55-60 λεπτά.

Σερβίρισμα:Βγάλτε το κέικ απ' τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε και το κόψετε σε φέτες. Αν σερβίροντάς το (π.χ. με το τσάι σε φίλους ή στην… πεθερά σας) θέλετε να ενισχύσετε τις εντυπώσεις, προσθέστε ένα ολόκληρο άνθος βιγόνιας στο πιάτο και μερικά φυλλαράκια από θυμάρι. Οι δάφνες δικές σας!
womenonly
tosokaki.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ