2012-03-24 12:29:06
Φωτογραφία για Επιθέσεις και σε χερσαίες εγκαταστάσεις κατά της πειρατείας!
Ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός όχι μόνο ήταν ο πρώτος που πήρε την απόφαση στρατιωτικής επέμβασης στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας, αλλά... αποτελεί και την πρώτη δύναμη που θα επιχειρήσει στρατιωτικά και ενάντια σε χερσαίους στόχους, επεκτείνοντας το εύρος της αποστολής του ευρωπαϊκού στόλου. Είχαν προηγηθεί σε ανύποπτο χρόνο οι αντίστοιχες προτάσεις της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας, με τον τότε ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλο να δηλώνει σύμφωνος και έτοιμος να αποστείλει άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων. Το BBC σχολίασε ότι όσο κι αν η κίνηση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για τις επιχειρήσεις, ελλοχεύει ο κίνδυνος της κλιμάκωσης. Στην περιοχή παρεμβαίνει ευρωπαϊκός στόλος με 10 πλοία της ΕΕ, ενώ πρόσφατα ελήφθει απόφαση αποχώρησης της ελληνικής φρεγάτας λόγω του υψηλού κόστους.

Σύμφωνα με την νέα απόφαση της Ε.Ε. που εντάσσεται στην συνολική αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού της ρόλου, με τη νέα εντολή επιτρέπεται σε πολεμικά πλοία ή ελικόπτερα να βάλουν ακόμη και σε παράκτιες εγκαταστάσεις, που θα θεωρηθεί ότι ανήκουν σε πειρατές
. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Jose Manuel Garcia-Margallo δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το σχέδιο της ΕΕ είναι να επιτραπούν οι επιθέσεις σε χερσαίες εγκαταστάσεις, όταν τα πλοία δέχονται επίθεση στη θάλασσα», προσθέτοντας ότι «ιδιαίτερη μέριμνα» θα πρέπει να ληφθεί για την αποφυγή θανάτων αμάχων. Ο υποναύαρχος Duncan Potts, διοικητής της επιχείρησης για τη Ναυτική Δύναμη της ΕΕ στη Σομαλία, είπε ότι είχε ήδη σημειωθεί σημαντική πρόοδος. «Αν δείτε το περασμένο έτος, 30 πλοία και πάνω από 700 όμηροι κρατήθηκαν - ενώ σήμερα είναι 8 τα πλοία και περίπου 200 όμηροι».

Για το ζήτημα της πειρατείας στην περιοχή έχουν ακουστεί πολλά. Όμως κανείς δε μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι το Κέρας της Αφρικής έχει τρομερή γεωστρατηγική σημασία εξαιτίας του παγκόσμιου εμπορίου, ενώ τα εγκλήματα του παγκόσμιου εφοπλιστικού και αστικού κόσμου κατά του πολύπαθου λαού είναι τεράστια. Με την απόφαση της αυτή η Ε.Ε. όχι μόνο δε δίνει καμιά απάντηση στα αδιέξοδα του λαού της Σομαλίας και στην αγωνία των ναυτικών, αλλά πλέον θα μπορεί να δολοφονεί αδίστακτα, παρεμβαίνοντας παντού χωρίς κανένα περιορισμό, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πειρατείας. Η Αφρική εξάλλου βρίσκεται στο επίκεντρο του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με τις μεγάλες πηγές πλούτου που διαθέτει και ήδη η Λιβύη αποτέλεσε ένα δραματικό προηγούμενο εκδήλωσης του «ευρωπαϊκού ανθρωπισμού». Έξω λοιπόν οι ιμπεριαλιστές από την περιοχή.

diktiospartakos.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ