2012-12-02 11:30:03
Φωτογραφία για Ο «καυτός» Δεκέμβρης του Παναθηναϊκού
Πολύ κρίσιμος είναι ο μήνας που διανύουμε για τον Παναθηναϊκό, καθώς οι «πράσινοι» καλούνται να παίξουν την... επιβίωσή της και να βρουν άμεσα ρευστό.

Σκληρή μάχη δίνει ο Γιάννης Αλαφούζος για να καταφέρει να εξασφαλίσει το δάνειο που έχει ανάγκη το Τριφύλλι, το οποίο πάντως φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση μέχρι στιγμής. Όσο καθυστερεί εξάλλου η δόση από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη χώρα μας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τόσο θα παραμένει και στάσιμο το θέμα. Ακόμα και όταν έρθει πάντως, μόνο εύκολο δεν θα είναι βρει τη χρηματοδότηση που ψάχνει ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, από τη στιγμή που καμία τράπεζα δεν είναι διατεθειμένη να δανείσει μία τόσο ελλειμματική εταιρεία (28 εκατ. ευρώ), όπως σημειώνει η «Live Sport».

Την ίδια στιγμή βέβαια παραμονεύει και η... δαγκάνα της ΟΥΕΦΑ, αφού ως τις 20 Δεκέμβρη θα ελέγξει εκ νέου τους «πράσινους», σχετικά με το αν τηρούν τα όσα είχαν συμφωνηθεί και είναι συνεπείς στις πληρωμές προς τους παίκτες τους
. Αν δεν καταφέρει εξάλλου το ο Παναθηναϊκός να διευθετήσει το συγκεκριμένο θέμα με τους διακανονισμούς και τις οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές, τότε κινδυνεύει άμεσα να μπλοκαριστεί το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ που περιμένει από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και το οποίο σε περίπτωση που γίνει η έκπληξη με το διπλό στο Λονδίνο την Πέμπτη, μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 3 εκατ. ευρώ.

Έντονα προβληματίζει παράλληλα και το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, αφού κανείς μέτοχος μέχρι στιγμής δεν δείχνει διατεθειμένος να βάλει το χέρι στην τσέπη. Η ΑΜΚ έχει οριστεί να περάσει από έγκριση στις 20 Δεκεμβρίου και ο Γιάννης Αλαφούζο συνεχίζει να βρίσκεται σε αναζήτηση ρευστού.

Παράλληλα υπάρχει και η λύση των πωλήσεων, ωστόσο παρά τα συνεχή σενάρια, στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ δεν έχει φτάσει ακόμα καμία πρόταση, παρά το γεγονός ότι ιδίως σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Ορέστη Καρνέζη φαίνεται να υπάρχει όντως ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

 

πηγη: gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ