2012-03-24 17:19:30
Φωτογραφία για Nεκρός 13χρονος στην Αίγυπτο!
Σοκ ξανά στην Αίγυπτο, όπου 13χρονος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό, σε επεισόδια οπαδών με την αστυνομία και τον στρατό, μετά από απόφαση για τιμωρία δύο ετών στην Αλ Μασρί!

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Κυριακής και συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα, με χιλιάδες οπαδούς να δίνουν μάχες με στρατιώτες και αστυνομία στο Πορτ Σαντ της Αιγύπτου, λόγω της απόφασης για τιμωρία της ομάδας Αλ Μασρί για τα συμβάντα που είχαν οδηγήσει στο θάνατο 73 ανθρώπων στις αρχές του Φεβρουαρίου, στην αναμέτρηση με την Αλ Αχλί. Ο 13χρονος Μπελάλ Μαχμούντ έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό στην πλάτη, ενώ 25 ακόμα διαδηλωτές τραυματίστηκαν, εμφανίζοντας κυρίως αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των χημικών.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, στήνοντας οδοφράγματα σε κεντρικούς δρόμους και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μπροστά από το διοικητικό κέντρο του Σουές Κανάλ. Παράλληλα, τα έβαλαν και με τα ΜΜΜΕ, αφού ένας γνωστός παρουσιαστής και ένας πρώην τερματοφύλακας είπαν on camera ότι τα μέτρα που ελήφθησαν κατά της ομάδας τους δεν ήταν αρκετά!


Οι έρευνες για την τραγωδία που έλαβε χώρα την 1η Φεβρουαρίου συνεχίζονται, ωστόσο ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε 75 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εννιά αξιωματικών της αστυνομίας, με την κατηγορία ότι ουσιαστικά άνοιξαν τον δρόμο στους οπαδούς της Αλ Μασρί, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αυτούς της Αλ Αχλί, της πιο δημοφιλούς ομάδας στη χώρα.

Η αστυνομία κατηγορήθηκε παράλληλα για την είσοδο στο γήπεδο 3000 οπαδών περισσότερων από ό,τι προβλεπόταν, ενώ υπήρχαν καταγγελίες ότι...οι αστυνομικοί απλά κάθονταν και κοιτούσαν τα επεισόδια. Ο Εισαγγελέας έκανε λόγο ότι αρκετοί από τους δράστες ήταν γνωστοί εγκληματίες της περιοχής.
www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ