2012-12-07 14:27:03
Φωτογραφία για Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Μέρκελ-Νετανιάχου
«Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ για το ζήτημα του εποικισμού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντησή της με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου ανέφερε ότι η επίμαχη οικιστική ζώνη θα διατηρηθεί από το Ισραήλ σε οποιαδήποτε μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία, κάτι το οποίο καθιστά μη βιώσιμο ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία σχετικά με τη στήριξη της Γερμανίας στην ασφάλεια του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι δεν έχει εγκαταλείψει την ειρήνευση με τους Παλαιστινίους.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στην ετήσια σύνοδο των υπουργικών συμβουλίων των δύο κρατών, λίγες ημέρες αφότου το Βερολίνο αρνήθηκε να ψηφίσει κατά της αναγνώρισης της Παλαιστίνης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και επέλεξε την αποχή.

Από την πλευρά της, η Μέρκελ σημείωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί η εργασία για τη λύση των δύο κρατών και οι διαπραγματεύσεις, ενώ πρέπει να αποφευχθούν μονόπλευρες κινήσεις.
elzoni.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φάνηκε στο χειροκρότημα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φάνηκε στο χειροκρότημα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ