2012-12-07 16:47:14
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΕ... 37 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΡΟΠΑΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Οι κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων από τους υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού στη φάση των «32» του Europa League αποτελούν και την καλύτερη επιβεβαίωση ότι κάθε άλλο παρά γκρουπ... αδυνάτων είναι αυτό που σχηματίστηκε μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων και στα δύο ευρωπαϊκά κύπελλα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του το "sentragoal.gr".

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έχουν κατακτήσει συνολικά 37 ευρωπαϊκά τρόπαια, τα οποία αναλύονται ως εξής: 5 Διηπειρωτικά, 6 Σούπερ Καπ, 7 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 5 Κύπελλα Κυπελλούχων και 14 ΟΥΕΦΑ ή Εκθέσεων ή Europa League! Για γκρουπ... αδυνάτων καθόλου άσχημα!

Πρώτος είναι ο Αγιαξ με 10 τρόπαια, ακολουθεί η Ιντερ με 9 και τρίτη είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης με 5 ευρω-κούπες! Από τους 16 υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού μόνο οι πέντε δεν έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο και είναι η Στουτγκάρδη, που όμως έχει συμμετοχή σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς (δεν υπολογίζονται τα δύο Κύπελλα Ιντερτότο του 2000 και του 2002), η ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ, η Βασιλεία, η Σπάρτα Πράγας, η Λεβάντε και η Ανζί Μαχάτσκαλα, που όμως έχει μόλις 21 χρόνια ιστορίας!


Αντίστοιχα από τους 16 ισχυρούς της κλήρωσης μόνο οι πέντε έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι από τις δέκα ευρωπαϊκές κούπες της τελευταίας 5ετίας (Champions και Europa League) οι κάτοχοι του 50% (των πέντε από τις δέκα) βρίσκονται πλέον στη φάση των «32» του Europa League όπου συνεχίζουν και οι δύο πρωταθλητές Ευρώπης της περσινής σεζόν, δηλαδή η Τσέλσι και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο Europa συνεχίζει και η κάτοχος του Champions League του 2010 (Ιντερ) αλλά και οι κάτοχοι του Europa του 2008 και του 2010 (Ζενίτ – Ατλέτικο Μαδρίτης).

Σε σχέση με τους κατόχους των τελευταίων δέκα ευρωπαϊκών τροπαίων απουσιάζουν μόνο η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Πόρτο Και φυσικά δεν γίνεται λόγος ότι στους ισχυρούς του Europa μετέχει και η Λίβερπουλ, μία από τις ομάδες με την πλέον πλούσια ευρωπαϊκή τροπαιοθήκη την οποία κοσμούν 11 τρόπαια...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ