2012-12-07 21:40:06
Φωτογραφία για Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικοδόμων
Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ, μια ομάδα οικοδόμων, με μπροστάρηδες κυρίως Νέους Ανθρώπους, κατερχόμαστε με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, ώστε να σηματοδοτήσουμε την αλλαγή και την αναγκαιότητα ανανέωσης στο (επί δεκαετίες) "αραχνιασμένο" Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου.

Το ψηφοδέλτιο μας, με την ονομασία "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ", ζητά τη στήριξη όλων των συναδέλφων οικοδόμων, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά επιτέλους τα οξυμένα προβλήματα των οικοδόμων της περιοχής μας.

Εάν η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και έχει «γεννήσει» στρατιές ανέργων σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, έναν συγκεκριμένα τον έχει «κατεδαφίσει»!

Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον κλάδο της οικοδομής και των συναφών της επαγγελμάτων. Η οικοδομική δραστηριότητα στο Νομό μας έχει «παγώσει» στην κυριολεξία τα τελευταία χρόνια, με τους επαγγελματίες να ψάχνουν κάθε μέρα έστω για ένα «μερεμέτι»!


Το ποσοστό των οικοδόμων που είναι ανασφάλιστοι, καθώς δεν έχουν δουλειά για να «κολλήσουν» τα βασικά ένσημα προκειμένου να ανανεώσουν την ασφάλειά τους, είναι τεράστιο.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν οικοδόμοι που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα τους τελευταίους τουλάχιστον δώδεκα μήνες, ενώ πολλοί είναι αυτοί που είτε παίρνουν τον δρόμο της «ξενιτιάς» είτε προσανατολίζονται σε άλλα επαγγέλματα προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν!

Μερικά από τα επαγγέλματα της οικοδομής που βουλιάζουν στην ανεργία είναι οι οικοδόμοι, οι χτίστες, οι μπετατζήδες, οι πλακάδες, οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί, οι ελαιοχρωματιστές, οι κατασκευαστές σκεπών και όλοι γενικότερα οι επαγγελματίες που μπαίνουν σε ένα «γιαπί» και το παραδίδουν κατοικήσιμο σπίτι!

Οι νέες οικοδομές μετριούνται σε κάθε περιοχή στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ η εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει καθώς τα «χαράτσια», η αυξημένη φορολογία και γενικότερα η οικονομική «επιδρομή» που δέχονται πλέον οι ιδιοκτήτες ενός ακινήτου, αποτρέπουν τον κόσμο από το να επενδύσει, αυτή τη δύσκολη εποχή, τα λιγοστά χρήματα που του έχουν μείνει σε ένα σπίτι!

Τα στοιχεία για την οικοδομική δραστηριότητα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, επιβεβαιώνουν την πλήρη κατάρρευση του κατασκευαστικού κλάδου. Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των οικοδομικών αδειών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 2011 μεταξύ Ιανουαρίου 2010-Δεκεμβρίου 2011, μειώθηκε κατά 36% σε σχέση με το 2010.

Δυσοίωνο προοιωνίζεται και το τρέχον έτος για την πάλαι ποτέ «ατμομηχανή της οικονομίας», καθώς το 2011 περιορίστηκαν κατά 28,4% και οι οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από τις πολεοδομίες της χώρας.

Εμπρός σε όλα αυτά τα αδιέξοδα η ΑΠΟΥΣΙΑ του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας είναι αισθητή. Το προεδρείο του συνδικάτου περιορίζει τη δράση μέσα σε στενά κομματικά πλαίσια (ΚΚΕ και ΠΑ.ΜΕ) και ουδόλως ενδιαφέρεται για τα πραγματικά προβλήματα του απλού οικοδόμου.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΜΕ "ΚΟΥΚΙΑ" ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ!

Κυριολεκτικά η δράση του προεδρείου αυτοπεριορίζεται σε κομματικές "φιέστες" και δήθεν "επαναστατικές γυμναστικές", που όμως δεν απαντούν με αποτελεσματικό τρόπο στα προβλήματα των οικοδόμων - μελών- του συνδικάτου.

Για τον λόγο αυτό σας καλούμε όλους να δώσετε δυναμικό παρόν στις εκλογές του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ και να υπερψηφίσετε το ψηφοδέλτιο με την ονομασία "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ", δίνοντας δύναμη σε όλους εμάς να βγούμε ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ στα προβλήματα. Διότι μόνο μέσα από την ανανέωση και το "ξαράχνιασμα" του συνδικάτου θα μπορέσουμε με αποτελεσματικό τρόπο να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα επάνω σε μια άλλη διεκδικητική βάση!

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Φωκαίας 26.

Απαραίτητα για την ψηφοφορία το βιβλιάριο ασθενείας και η αστυνομική ταυτότητα.

Σάββατο 8 Δεκέμβρη 5,30 μ.μ. έως 8,30 μ.μ.

Κυριακή 9 Δεκέμβρη από 10 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι

Δευτέρα 10 Δεκέμβρη 5,30 μ.μ. έως 8,30 μ.μ.

Τρίτη 11 Δεκέμβρη 5,30 μ.μ. έως 8,30 μ.μ.

Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 5,30 μ.μ. έως 8,30 μ.μ.

Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 5,30 μ.μ. έως 8,30 μ.μ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η τάση του χειμώνα: Military look
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η τάση του χειμώνα: Military look
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ