2012-12-09 15:14:17
Φωτογραφία για Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ «ΑΙΩΝΙΩΝ»
Σε γκολ, πάσες, τελικές προσπάθειες και άλλα πολλά, ο Ολυμπιακός δείχνει την ανωτερότητα του απέναντι στον ΠΑΟ… Οι δύο ομάδες δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους και οι Πειραιώτες είναι σαφώς ανώτεροι παντού!

Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή Ο Ολυμπιακός φέτος έχει δώσει 13 αναμετρήσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχει σκοράρει 31 (!) τέρματα. Πράγμα που σημαίνει ότι σκοράρει παραπάνω από 2 γκολ ανά αγώνα. Αναφορικά με τον ΠΑΟ, έχει σκοράρει σε ίδια ματς, δεκατέσσερις μόλις φορές (μ.ο. 1 γκολ περίπου).

Σε ακόμη ένα κομμάτι που φαίνεται η διαφορά ποιότητας και ο τρόπος που αγωνίζονται οι δύο ομάδες, είναι οι τελικές ευκαιρίες που έχουν. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έχει 184 (!) τελικές προσπάθειες μέχρι στιγμής και αυτό δείχνει ότι δημιουργεί πάνω από 14 ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδια, την ώρα που ο ΠΑΟ «φτιάχνει» κοντά στις 9!

Και σε κυκλοφορία Ένα κομμάτι που δείχνει τον τρόπο που η ομάδα κυκλοφορεί την μπάλα και αν έχει την κατοχή στις αναμετρήσεις της, είναι οι πάσες. Ο Ολυμπιακός και σε αυτό βρίσκεται φυσικά μπροστά. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ στις 13 αγωνιστικές που έχουν ολοκληρωθεί έχει κάνει 1065 (!), ενώ οι «πράσινοι» 947.


Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ολυμπιακός είναι παντού ανώτερος από τον ΠΑΟ και μάλιστα η διαφορά είναι τεράστια… Μάλιστα, υπάρχουν κι άλλα στατιστικά, όπου οι «ερυθρόλευκοι» ξεπερνούν τους «πράσινους», όπως για παράδειγμα:

Οι Πειραιώτες είναι πιο αποτελεσματικοί (1 γκολ ανά 6 προσπάθειες, ενώ ο ΠΑΟ 1 ανά 9), έχουν περισσότερες ασίστ (18 ο Ολυμπιακός, 6 ο ΠΑΟ), ή ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού «πατάνε» περισσότερο… περιοχή (έχουν 71 ευκαιρίες εντός, ενώ ο ΠΑΟ 47).

Όλα αυτά, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θέλουν να τα δείξουν μέσα στο γήπεδο και να πάρουν τη νίκη, ώστε να αποδείξουν την ανωτερότητα τους και να… κλείσουν στόματα!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ