2023-09-25 16:20:01
Φωτογραφία για Αθηνά Μαξίμου:  Οι «Πανθέοι» και η σύγκριση με το «Αυτή η νύχτα μένει»
Η Αθηνά Μαξίμου αυτή την περίοδο υποδύεται τον ρόλο της Μερόπης Μονογιού στην καθημερινή σειρά του ΣΚΑΪ «Οι Πανθέοι».

Σε συνέντευξή που έδωσε στο «7 μέρες TV», η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της στη σειρά, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός πως για αρκετά χρόνια έκανε ψυχοθεραπεία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Τι αγαπήσατε στη Μερόπη Μονογιού;

«Η Μερόπη Μονογιού είναι η μικρότερη κόρη της οικογένειας των Πανθέων. Ερωτεύτηκε έναν άνδρα τον οποίο η οικογένεια της δεν ήθελε. Παρ’ όλα αυτά, εκείνη παντρεύτηκε μαζί του. Δε συγχώρεσε ποτέ το ότι τα αδέρφια της δε δέχτηκαν ποτέ αυτή την επιλογή της.

Δυστυχώς, ο άντρας της αυτοκτόνησε για οικονομικούς λόγους και έκτοτε έμεινε χήρα και μεγάλωσε μόνη της τα δύο μικρά της παιδιά, τα οποία βλέπουμε πια ως μεγάλα στη σειρά. Αγάπησε πολύ τα παιδιά της και έδωσε τα πάντα για εκείνα. Με γοητεύει πολύ το πώς, από τη μία, αποφεύγει να έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα και από την άλλη αντιμετωπίζει τα πράγματα με περηφάνια».


Πόσο διαφορετική είναι σήμερα η Αθηνά Μαξίμου από την ηθοποιό που μας συστήθηκε στο «Αυτή η νύχτα μένει»;

«Είμαι τελείως διαφορετική αλλά ταυτόχρονα και ίδια. Η εμπειρία στη ζωή είναι το μεγαλύτερο σχολείο και, πόσο μάλλον, όταν ακούει κανείς αυτή την εμπειρία, την επεξεργάζεται, τη φροντίζει, την έχει στο μυαλό του και πάει παρακάτω.

Σίγουρα, όλα μου τα κύτταρα τού τότε δεν υφίστανται σήμερα. Αυτό, από μόνο του, είναι μία τεράστια διαφορά. Ταυτόχρονα, η ποιότητά μου παραμένει η ίδια, απλά ενδεχομένως εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους.

Σε μία παλαιότερη συνέντευξη είπατε «έμαθα να ακούω τον εαυτό μου, να μην τον τιμωρώ, να μην τον μαλώνω». Ποια ήταν η διαδικασία που ακολουθήσατε; Είναι μεγάλη δυστυχία, για την δική μου ιδιοσυγκρασία, να περιμένει ένας άνθρωπος την έξωθεν μαρτυρία για να πιστέψει ότι αξίζει, ότι υπάρχει, ότι είναι άξιος αγάπης, φροντίδας και το ότι μπορεί να αγαπήσει άλλους ανθρώπους.

Πρέπει κάνεις πρώτα να αγαπήσει και να φροντίσει τον εαυτό του, γιατί χωρίς αυτό είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να αγαπήσει και να φροντίσει κανέναν άλλον γύρω του. Όποτε το κατανοήσει αυτό, καταλαβαίνει ότι χρειάζεται απλά να ηρεμήσει και να προσφέρει στον εαυτό του αυτά που θα ήθελε να του προσφέρει κάποιος άλλος. Εάν το πράξει, ανοίγει ο δρόμος».

Με ποιον τρόπο αναγνωρίσατε ότι πρέπει να το κάνετε; Κάνατε ψυχοθεραπεία;

«Έκανα πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία. Είναι το μεγαλύτερο δώρο απέναντι στον εαυτό μου. Δε θα το άλλαζα με τίποτα. Όμως δε φτάνει μόνο αυτό, πρέπει να είναι κανείς προς αυτόν το δρόμο του να αναγνωρίσει και αγαπήσει τον εαυτό του», είπε η ΑΘηνά Μαξίμου στο περιοδικό 7μέρες tv.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ