2012-12-09 23:00:06
Φωτογραφία για Και εγένετο ρεκόρ (vids)
Ο Λιονέλ Μέσι έγιανε, πήγε στη Σεβίλλη, στο 25' είχε ήδη βάλει δύο γκολ στη Μπέτις και με 86 τεμάχια ξεπέρασε τον Γκερντ Μίλερ σε μία ημερολογιακή χρονιά Το 1972 ο Γκερντ Μίλερ σάρωνε. Ο επιθετικός που στο ξεκίνημα της καριέρας του του είχαν πει να αλλάξει άθλημα επειδή ήταν κοντός και χοντρός, αλλά επέμεινε και έγινε ο κορυφαίος στο είδος του, είχε βάλει εκείνη την ημερολογιακή χρονιά 85 γκολ σε 60 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με Μπάγερν και Εθνική Γερμανίας. Πλέον όμως ο βασιλιάς είναι ο Λιονέλ Μέσι, καθώς τον ξεπέρασε. Βέβαια ο επιθετικός της Μπάρτσελόνα χρειάστηκε πέντε αγώνες περισσότερους με τους Μπλαουγκράνα και την Αλμπισελέστε.

Λίγο ήθελε να το χάσει το ρεκόρ ο Αργεντινός, καθώς τραυματίστηκε μεσοβδόμαδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά ο τραυματισμός του αποδείχτηκε επιπόλαιος και ταξίδεψε στη Σεβίλλη για την αναμέτρηση με τη Μπέτις. Στο 25΄της αναμέτρησης είχε ήδη βάλει τα δύο τεμάχια που χρειαζόταν, για να τοποθετήσει το όνομα του στην κορυφή αυτής της μοναδικής λίστας. Φυσικά δεν έβγαλε μπλουζάκια, δεν έκανε κάποια τρέλα.

Απλά πέρασε τους αντιπάλους του χαλαρά, σημάδεψε δύο φορές την αριστερή γωνία του Αντριάν και το απόλαυσε με τον δικό του ταπεινό τρόπο, γνωρίζοντας πως όταν είσαι ο καλύτερος, δεν χρειάζεσαι λόγια, αλλά πράξεις για να το πιστοποιείς. Και πλέον ο Μέσι είναι ο κορυφαίος σκόρερ σε μία ημερολογιακή χρονιά στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

www.gazzetta.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ