2012-12-09 22:57:31
Φωτογραφία για Ανεπιθύμητος για την Χρυσή Αυγή ο Ευρωπαίος επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Στοιχεία για την ρατσιστική βία στην Ελλάδα θα ζητήσει ο Νίλς Μουϊζνιεκς..

Τετραήμερη, επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, πραγματοποιεί, από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νίλς Μουϊζνιεκς. Το γραφείο του έχει γεμίσει από επιστολές για περιστατικά απάνθρωπης βίας τόσο από την Χρυσή Αυγή όσο και από την Αστυνομία εις βάρος μεταναστών Το επίσημο πρόγραμμα του επιτρόπου δεν έχει γίνει γνωστό άλλα, στα πλαίσια των καθηκόντων του, θεωρείται βέβαιο ότι θα επισκεφθεί φυλακές, αναμορφωτήρια ανηλίκων, κέντρα κράτησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο καθώς και ότι, θα έχει επαφές με αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτροπος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος και για τις συνεχιζόμενες διώξεις των τσιγγάνων από τους καταυλισμούς τους καθώς και για το γεγονός ότι, τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν ρατσιστική βία και διακρίσεις στα ελληνικά σχολεία. Στο πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του επιτρόπου στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται και συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.


  Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

''Η ελληνική κοινωνία ασφυκτιά από την εγκληματική δράση συμμοριών αλλοδαπών, από αλβανούς και γεωργιανούς ληστές με καλάσνικοφ, από αφγανούς που δολοφονούν εν ψυχρώ με μαχαίρια και το κράτος τους αφήνει ελεύθερους. Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στη χώρα μας είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων. Αν δεν σκοπεύει να αντιμετωπίσει αυτό το μείζον εθνικό και ανθρωπιστικό ζήτημα ο ευρωπαίος επίτροπος, τότε για εμάς είναι ανεπιθύμητος''.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ