2012-12-10 09:48:23
Φωτογραφία για Μακροβούτι στην κινούμενη άμμο
Ενώ το φάντασμα του σχεδίου Ανάν έχει ζωντανέψει και πλησιάζει την Κύπρο πιο ύπουλα και εκδικητικά από πριν, οι πολίτες γεμάτοι ενοχές για όσα γίνονται και για όσα έγιναν και τα άφησαν να γίνουν δείχνουν μια καταθλιπτική αποδοχή στο επερχόμενο Μνημόνιο λέγοντας  ''ε αφού εμείς τα αφήναμε να συμβούν τόσα χρόνια ας έρθουν τώρα οι ξένοι να μας βάλουν σε τάξη''. Αυτή η τοποθέτηση αντανακλά μια κοινωνική ανωριμότητα όταν εκφέρεται μη λαμβάνοντας υπ' όψιν την κατεχόμενη μεριά του νησιού, την ύπαρξη τούρκικων βλέψεων ,τούρκικου στρατού εισβολής  και κυρίως τούρκων εποίκων έτοιμων να εγκατασταθούν σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το γεγονός ότι το Μνημόνιο πέρα από την βαρβαρότητα των σκληρών μέτρων λιτότητας που θα κουβαλήσει στον τόπο δένοντας  χειροπόδαρα κάθε μορφή ανάπτυξης, κουβαλά στα κρυφά κι ένα νέο σχέδιο Ανάν που θα πλήξει  την ελληνική υπόσταση στο νησί ανοίγοντας την Κερκόπορτα  σ' ένα νέο Αττίλα βγαλμένο από το ''Στρατηγικό βάθος'' της σκέψης του Νταβούτογλου, δεν φαίνεται να εξηγείται ως σενάριο από τους πολιτικούς στους αυριανούς ψηφοφόρους της  Δημοκρατίας.


 Κανένας δεν βγαίνει να φωνάξει δυνατά καθαρά και χωρίς φοβία  ότι ένα καθεστώς οικονομικής υποτέλειας θα βάλει το πιστόλι στον κρόταφο της Κύπρου. Διότι όταν μία χώρα καταντά οικονομικό προτεκτοράτο και έρμαιο των αποφάσεων των δανειστών της  χάνει ταυτόχρονα και την εθνική της υπόσταση και την πρωτοβουλία επί των εθνικών της θεμάτων, χάνει το δικαίωμα να διεκδικεί τα δίκαια της πολύ δε περισσότερο όταν είναι μικρή χωρίς ισχυρές ένοπλες Δυνάμεις σε στεριά, αέρα και κυρίως σε θάλασσα.

Αν τελικώς συνυπογραφεί το Μνημόνιο και το ύψος της συνολικής εκταμίευσης αγγίξει τα 17 δις ευρώ το Δημόσιο χρέος της Κύπρου από 71,6% που ήταν στο τέλος του 2011 θα εκτιναχθεί πάνω από 170% του ΑΕΠ εξέλιξη που θα το χαρακτηρίσει ως ''μη βιώσιμο'' φορώντας στο κυπριακό κράτος  τις ίδιες γερμανικές χειροπέδες που φόρεσαν και στην Ελλάδα. Η παρατήρηση δείχνει ότι το νέο φλερτάκι που αναπτύσσεται ανάμεσα σε Ερντογάν και Μέρκελ οδεύει προς ''χάρτωμα'' (αρραβώνα) και ότι η Γερμανία με την ευλογία και της Αμερικής επιλέγει να προωθήσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα στην περιοχή μέσω Τουρκίας. Μπορεί ο πολιτικός καθωσπρεπισμός στην άρχουσα πολιτική γερμανική τάξη να μην επιτρέπει μια νέο-οθωμανικών φιλοδοξιών Τουρκία στις Βρυξέλλες ,μα μια Τουρκία κυρίαρχη σε ολόκληρο ενεργειακό πανηγύρι της Ν.Α. Μεσογείου και στην Κύπρο δεν θα τους  χάλαγε καθόλου! Η Τουρκία ως έμπειρο αρπακτικό βλέποντας τους δύο πυλώνες του Ελληνισμού Ελλάδα και Κύπρο δεμένους πισθάγκωνα, ακονίζει τα δόντια της σε Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο έτοιμη μετά τους νατοϊκούς Πάτριοτ να εισπράξει και τα κυρίως οφέλη από το φιλότιμο γλείψιμο που κάνει στον Δυτικό κόσμο όσον αφορά στην Μ.Ανατολή.

Σ' ένα τέτοιο περιβάλλον εμείς πρέπει να κρατήσουμε μια σαφή στάση εθνικής διάσωσης: Δεν υπογράφουμε καμία οικονομική συμφωνία με τρίτους αν δεν διασφαλισθεί πρωτίστως η ανεξάρτητη λειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας ως προς τα σύμφωνα με τις Διεθνείς Αρχές Δικαίου ανοιχτά εθνικά της  θέματα, δηλαδή την  τούρκικη κατοχή εδαφών κράτους-μέλους της Ε.Ε. από τα στρατεύματα του Ατίλλα καθώς και την  πλήρη αυτονομία διαχείρησης του ενεργειακού της πλούτου.

Τούτο αποτελεί και δικαίωμα και υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους πολίτες της! Η δέσμευση αυτή από την μεριά των Δυνάμεων του Μνημονίου επιβάλλεται λόγω της μόνιμης  εγωκεντρικής αδιαλλαξίας του κατακτητή. Είναι μια δέσμευση που θα λειτουργήσει ως σχοινί εθνικής διάσωσης από την κινούμενη άμμο των μνημονιακών απαιτήσεων. Τελειώνοντας λόγω και των Εορτών ας μην ξεχνάμε, ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ γεμίζουμε με Κύπρο κι Ελλάδα το καλάθι των αγορών μας!    

Αντώνης Μαρινάκης -Αναλυτής
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ