2012-12-10 11:26:07
Φωτογραφία για Νευρικότητα στο Χ.Α.
Νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, μετά την παράταση κατά μία ημέρα του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα παρατείνεται μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι, προκειμένου να λάβει επιπρόσθετες προσφορές από τους ομολογιούχους ώστε να καλυφθεί ο στόχος για επανάκτηση χρέους περίπου 30 δισ. ευρώ.

«Αναμένουμε να διατηρηθεί η νευρικότητα στην αγορά με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής σε ένα επιδεινούμενο διεθνές περιβάλλον», ανέφερε η IBG Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (11;12), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 0,17% στις 842,18 μονάδες, έπειτα από άνοδο 1,10% που κατέγραψε την Παρασκευή. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 842,18 εκατομμύρια ευρώ.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, ισχυρές πιέσεις δέχονται οι κλάδοι Μέσων Ενημέρωσης (-8,5%) και Υγείας (-5,1%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες Πρώτων Υλών (+2,4%) και Τηλεπικοινωνιών (+1,9%).

Από τις μετοχές που διακινούνται, οι 53 ενισχύονται, οι 18 σημειώνουν πτώση και οι 7 παραμένουν σταθερές.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ