2012-12-10 11:20:04
Φωτογραφία για Τουλάχιστον 20 νεκροί από το κύμα ψύχους στην Ευρώπη
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει τις τελευταίες μέρες την Κροατία.

Τέσσερις θάνατοι καταγράφηκαν στην Πιτόματσα στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο Όσιεκ και στο Βάλποβο. Το πέμπτο θύμα είναι ένας άνδρας που αγνοείτο από το Σάββατο στην περιοχή Κορένιτσα και εντοπίστηκε χθες παγωμένος σε απόσταση 150 μέτρων από δρόμο.

Στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Στο δυτικό τμήμα της χώρας, στο Τσρνι Λουγκ, στο εθνικό πάρκο Ρίσνιακ, το θερμόμετρο σήμερα το πρωί δείχνει -18 βαθμούς Κελσίου, στο Σλαβόνσκι Μπροντ στα νότια -17 βαθμούς Κελσίου, στο Γκόσπιτς - 16 βαθμούς Κελσίου και στο Ζάγκρεμπ -10 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, στη διάρκεια της μέρας η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Τα περισσότερα προβλήματα που είχαν προκληθεί στις συγκοινωνίες λόγω των χιονοπτώσεων των προηγούμενων ημερών, έχουν αντιμετωπιστεί. Όπως ανακοίνωσε ο κροατικός οργανισμός σιδηροδρόμων, όλα τα δρομολόγια με τα γρήγορα και διεθνή τρένα πραγματοποιούνται κανονικά με 60 λεπτά καθυστέρηση. Αντίθετα ακυρώθηκαν τα περιφερειακά δρομολόγια των τρένων στις περιοχές Κάρλοβατς, Νόβσκα, Βίνκοβατς, Μοράβιτσα και Ριέκα.


Στο Ντουμπρόβνικ λόγω των θυελλωδών ανέμων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Αδριατικής, όπως επίσης και στον αυτοκινητόδρομο Μπρέγκανα -Λίποβατς λόγω σοβαρού τροχαίο δυστυχήματος.

Στη διάβαση Μπαγιάκοβο, στα σύνορα με τη Σερβία, απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.

Δύο θύματα από το ψύχος έχουν καταγραφεί και στη Σερβία, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων.

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο από το κρύο στην Πολωνία, όπου σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία έπεσε στους -15 βαθμούς Κελσίου.

Στη γειτονική Τσεχία, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -27 βαθμούς Κελσίου, ο απολογισμός των νεκρών έφτασε τους τρεις.

Στη Ρουμανία εξαιτίας της επέλασης του χιονιά έχουν κλείσει πολλοί δρόμοι στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο στις περιοχές Τίμις, στα δυτικά και Σουτσεάβα, στα βορειοανατολικά με αποτέλεσμα τα σχολεία να μη λειτουργούν.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στις περιοχές Πράχοβα, Βαλτσέα και Αράνβτ, καθώς οι δρόμοι είναι παγωμένοι. Μαθήματα δεν θα γίνουν λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση σε οχτώ σχολεία στις πόλεις Κόμαρνικ και Μπρεάζα της επαρχίας Πράχοβα. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν, επίσης, οχτώ σχολεία και 12 νηπιαγωγεία στην επαρχία της Νταμποβίτα.

Τέλος, ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν την ανατολική Τουρκία και συγκεκριμένα την επαρχία Ερζουρούμ. Η πρόσβαση σε 193 χωριά στις επαρχίες Βαν, Μπιτλίς, Μους και Χακκιάρι είναι αδύνατη. Συνεργεία των δήμων στις πληγείσες περιοχές εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να καθαρίσουν οι δρόμοι.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ