2012-12-10 12:51:20
Φωτογραφία για «Spyware» το νέο Ubuntu
O Richard Stallman, δημιουργός του GNU Project και ιδρυτής της Free Software Foundation, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι το... Ubuntu λειτουργεί «κατασκοπευτικά».

Η αντίδραση του Jono Bacon, από την κοινότητα του Ubuntu, ήταν άμεση και την ίδια ημέρα δήλωσε ότι ο Stallman σκορπάει τον πανικό, την αβεβαιότητα και την αμφιβολία.

Το κύριο πρόβλημα του Stallman με το Ubuntu είναι ότι με την έκδοση 12.10 που έκανε το ντεμπούτο της πρόσφατα, τον περασμένο Νοέμβριο συγκεκριμένα, το λειτουργικό σύστημα προβάλλει διαφημίσεις στο Unity Dash, που αποτελεί τον κύριο file manager στο desktop Ubuntu.

Όταν λοιπόν οι χρήστες πραγματοποιούν αναζήτηση στα νέα Ubuntu, το σύστημα εμφανίζει και πρόσθετα αποτελέσματα αγορών Αmazon και εφόσον πραγματοποιηθεί κάποια αγορά, τότε η Canonical παίρνει χρήματα από αυτές τις αγορές, λόγω της συνεργασίας των δύο υπηρεσιών.

Έτσι, ο Stallman, πιστεύει πως το λειτουργικό στέλνει πληροφορίες στην Canonical μετά από κάθε αναζήτηση, γεγονός που θεωρείται σαν τρόπος παρακολούθησης.


O Stallman προφανώς αδιαφορεί για το γεγονός ότι η Canonical προσπαθεί να βγάλει χρήματα προκειμένου να χρηματοδοτήσει το Ubuntu, πολύ απλά επειδή θεωρεί αθέμιτο τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αυτό.

Ο Bacon από την μεριά του διαφωνεί με την άποψη του Stallman όσον αφορά στο θέμα ασφαλείας και με βάση τις δηλώσεις του είναι φανερό ότι η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει τη συγκεκριμένη λειτουργία ακόμη περισσότερο στην επόμενη έκδοση Ubuntu 13.04.

Αν και οι δηλώσεις του Bacon δεν αντιπροσωπεύουν την επίσημη θέση της Canonical, γίνεται φανερό πως η εταιρία δεν σκοπεύει να δώσει περισσότερη σημασία στις απόψεις του Stallman.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Περιούσιοι κριτές
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Περιούσιοι κριτές
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ