2012-12-10 18:15:03
Φωτογραφία για Σκοπιανές ντομάτες στην Κρήτη!
Τα κυκλώματα που εμπορεύονται στην Κρήτη σκοπιανές τομάτες δήθεν ως ντόπιες μπορούν τώρα να εξαρθρώσουν οι αρμόδιες αρχές, καθώς οι ίδιοι οι αγρότες έχουν στα χέρια τους... αδιάσειστα στοιχεία:

Φωτογραφίες από τη χωματερή του Ηρακλείου εμφανίζουν αμέτρητα καφάσια που αναγράφουν τα πλήρη στοιχεία των εισαγωγέων.

Oι έμποροι δεν προνόησαν να…κάψουν τα καφάσια με τα πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία κι έτσι στην ετικέτα φαίνονται ξεκάθαρα τα στοιχεία του εισαγωγέα από την Αθήνα αλλά και του εξαγωγέα από τα Σκόπια

Κι αν γίνουν έλεγχοι οι αρχές θα εξακριβώσουν σε ποιους Κρητικούς εμπόρους κατέληξαν οι τομάτες αυτές και αν πουλήθηκαν ως σκοπιανές ή κρητικές. Το πιθανότερο είναι, όπως καταγγέλλουν οι αγρότες, χιλιάδες καταναλωτές να έχουν αυτές τις μέρες στα τραπέζια τους τομάτες Σκοπίων, νομίζοντας ότι είναι…Μεσαράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγωγές είναι νόμιμες. Παράνομα είναι τα… βαφτίσια των εισαγόμενων προϊόντων δήθεν ως ελληνικά. Οι αρμόδιες αρχές αυτή τη φορά εκ των πραγμάτων υποχρεώνονται να ζητήσουν στοιχεία από τον Αθηναίο επιχειρηματία για τους πελάτες του στην Κρήτη. Και οι πελάτες να ελεγχθούν εάν πράγματι διακίνησαν τις τομάτες ως σκοπιανές. Κατά κανόνα όμως οι τομάτες αυτές βαφτίζονται ως ελληνικές, όπως είναι ήδη γνωστό.


Και το ερωτήματα επίσης είναι: Αυτές οι τομάτες είναι «καθαρές» από χημικές ουσίες ή μήπως στα Σκόπια επιτρέπονται ουσίες φυτοφαρμάκων που απαγορεύονται στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Έχουν ελεγχθεί στα σύνορα τα συγκεκριμένα προϊόντα;

Όπως είπε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου Γιώργος Ντισπιράκης τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να τιμωρηθούν εκείνοι που λειτουργούν σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών.

«Η τιμή παραγωγού της τομάτας ήταν 40 λεπτά Έκαναν εισαγωγές για να πέσουν ξανά οι τιμές παραγωγού στα 10 λεπτά, σε βάρος των αγροτών αλλά και των καταναλωτών, που εξακολουθούν να τις αγοράζουν ακριβές» επεσήμανε ο κ. Ντισπιράκης.

«Αυτή είναι η κατάσταση, εδώ και χρόνια την έχουμε καταγγείλει σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά δεν είδαμε αποτέλεσμα. Τώρα με αυτές τις φωτογραφίες τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πια και τα στοιχεία στη διάθεση των αρμόδιων αρχών. Ας μας αποδείξουν ότι έχουν την πολιτική βούληση να κάνουν ελέγχους, να τιμωρήσουν και να καθαρίσουν την αγορά. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!» κατέληξε ο κ. Ντισπιράκης.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ