2012-03-25 08:15:02
Φωτογραφία για Αντεπίθεση της ιταλικής κοινωνίας
Αντιμέτωπος με την πρώτη πραγματική πολιτική πρόκληση στους τέσσερις μήνες που κρατά τα ηνία της εξουσίας στην Ιταλία βρίσκεται ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Το ισχυρότερο συνδικάτο Cgil της αριστεράς προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καταγγέλλοντας ότι οι αλλαγές που προωθούνται στον χάρτη των εργασιακών σχέσεων θα οδηγήσουν σε μαζικό κύμα απολύσεων.

Και το Δημοκρατικό Κόμμα, ιστορικός σύμμαχος της ένωσης Cgil και ταυτόχρονα βασικός πυλώνας της κυβέρνησης συνεργασίας, ζητά τροποποιήσεις στις επίμαχες διατάξεις της μεταρρύθμισης.

Υπό το βάρος των αντιδράσεων εκ μέρους των συνδικάτων και της κεντροαριστεράς η κυβέρνηση αποφάσισε έπειτα από μία μαραθώνια συνεδρίαση την Παρασκευή να περάσει την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση διά του Κοινοβουλίου και όχι με επείγον διάταγμα άμεσης ισχύος.

Προσχέδιο του σχετικού νομοσχεδίου πρόκειται να κατατεθεί στο Μοντετσιτόριο σε μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες -εφόσον ακολουθούσε η κυβέρνηση Μόντι το δρόμο του διατάγματος με επείγον χαρακτήρα, τα μέτρα θα τίθεντο σε ισχύ άμεσα και θα ακολουθούσε κοινοβουλευτική έγκριση-εξπρές σε διάστημα 60 ημερών. Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ