2012-12-14 20:23:03
Φωτογραφία για Αντίσταση από το ΔΝΤ για την Ελλάδα
Μέσα Ιανουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), με αντικείμενο τη νέα δόση προς την Ελλάδα... και τη συμμετοχή του οργανισμού στο εγχείρημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχική πρόθεση της τρόικας ήταν το πράσινο φως από το Ταμείο να ανάψει άμεσα, ενδεχομένως και κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να καλυφθεί η συμμετοχή του στο ποσό που του αναλογεί. 

Ωστόσο, σημειώθηκε σθεναρή αντίδραση από συγκεκριμένα μέλη του συμβουλίου (σύμφωνα με μια εκδοχή, πρωτοστάτησε ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας), τα οποία υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να λάβουν αποφάσεις για το θέμα της συμμετοχής, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έχοντας να μελετήσουν τέτοιο και τόσο φόρτο ενημερωτικού υλικού.

Κι αντέδρασαν έντονα, λέγοντας ότι δεν μπορούν να κάνουν διάκριση υπέρ της Ελλάδας και σε βάρος των άλλων χωρών, που επίσης παίρνουν βοήθεια από το ΔΝΤ. Κι έτσι πέτυχαν να πάει η κρίσιμη συνεδρίαση για τα μέσα Ιανουάριο, αντί για τις επόμενες μέρες.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ