2012-12-14 20:15:11
Φωτογραφία για Αποκατάσταση αρχαιολογικών μνημείων με συνδρομή της UNDP
Την αποκατάσταση και επιδιόρθωση διάφορων αρχαιολογικών μνημείων στα κατεχόμενα και τις ελεύθερες περιοχές, ανακοινώνει η τεχνική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά. Η αποκατάσταση και επιδιόρθωση γίνεται με τη συνδρομή του προγράμματος ανάπτυξης των ΗΕ -UNDP Partnership for the Future. 

Oπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προγράμματος, η τεχνική επιτροπή επιθυμεί να γνωστοποιήσει τη λήψη επειγόντων μέτρων με πρώτο την έναρξη εργασιών στο τέμενος στη Δένεια με στόχο να αποτραπεί περαιτέρω ζημιά στο κτίριο. Τα πρώτα μέτρα περιλαμβάνουν το γενικό καθαρισμό του τεμένους και του χώρου γύρω από αυτό, την μετακίνηση μπάζων, επιδιορθωτικές εργασίες στην αψίδα και στην περίφραξη του τεμένους. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2013.

Επιπρόσθετα, λαμβάνονται παρόμοια επιδιορθωτικά μέτρα και στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην κατεχόμενη Φιλιά και σε άλλους εκκλησιαστικούς και αρχαιολογικούς χώρους. 

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι τους επόμενους μήνες θα αρχίσουν εργασίες και σε άλλα μνημεία. Τα έργα χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και εκτελούνται από το πρόγραμμα ανάπτυξης των ΗΕ σε συνεργασία και συντονισμό με την τεχνική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά.

Η έναρξη αυτών των εργασιών, αναφέρεται, θεωρείται σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της επιτροπής για διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ