2012-12-22 06:45:03
Φωτογραφία για Κτίρια μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης από το 2021
Όλα τα νέα κτίρια, που θα κατασκευάζονται από το 2021 και μετά, πρέπει να έχουν σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας ενώ για τα νέα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, η υποχρέωση αυτή τίθεται σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά του 2019.

Τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) επεκτείνονται από 1.1.2016 και στα μικρά διαμερίσματα (κάτω των 50 τ.μ.), που ως τώρα εξαιρούνται, ενώ από 1.1.2014 για την έκδοση ΠΕΑ θα πρέπει να προηγηθεί επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης ή κλιματισμού, εφόσον αυτά ξεπερνούν σε ισχύ τα 20 και 12 κιλοβάτ, αντίστοιχα.

Αυτά, μεταξύ άλλων, προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τον καθορισμό ελάχιστων απαιτήσεων ενεργειακής απόδοσης, διαφορετικών για νέα και υφιστάμενα κτίρια. Τα νέα κτίρια θα πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις, ενώ τα υφιστάμενα θα πρέπει να προσαρμόζονται σε αυτές όταν υφίστανται ριζική ανακαίνιση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ