2013-01-02 09:59:07
Φωτογραφία για Μπόρστ
Χρωματιστή σουπίτσα!

Υλικά2 παντζάρια3 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.σ. αλάτι2 φλιτζάνια κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 φλιτζάνια καρότα, ψιλοκομμένα3 πατάτες, ψιλοκομμένες3 φλιτζάνια ντομάτες σε κονσέρβα4-5 φλιτζάνια νερό4 φλιτζάνια λάχανο, ψιλοκομμένο4 κ.σ. μέλι1/2 κ.σ. πιπέρι2-3 κ.σ. μηλίτηφρέσκο άνηθοΕκτέλεση Συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 °C.

Αρχικά, τυλίγουμε τα παντζάρια σε λίγο αλουμινόχαρτο το οποίο τρυπάμε με ένα πιρούνι αρκετές φορές. Βάζουμε το αλουμινόχαρτο με τα παντζάρια στο φούρνο και ψήνουμε για 45-60 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τακρεμμύδια και 3 κ.σ. αλάτι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 6-8 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και 4 φλιτζάνια νερό. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το νερό να βράσει. Όταν αρχίσει το νερό να βράζει κατεβάζουμε και πάλι την θερμοκρασία και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για άλλα 8-10 λεπτά, έως ότου όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν.


Τότε προσθέτουμε και το λάχανο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 6-8 λεπτά επιπλέον. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα παντζάρια, το μέλι, το πιπέρι και λίγο επιπλέον αλάτι εάν απαιτείται. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για μερικά ακόμη λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να αναμειχθούν καλά τα συστατικά της σούπας.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χτυπάμε τη μισή σούπα μέχρι να αποκτήσει μία λεία υφή. Ρίχνουμε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να συνδυαστούν όλα τα υλικά μαζί.

Λίγο πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και το μηλίτη.
www.ofono.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ