2013-01-02 09:51:13
Φωτογραφία για Εν αναμονή της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για προκαταρκτική
Την πρότασή για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία αναμένεται να ζητείται η διερεύνηση ευθυνών και άλλων πολιτικών προσώπων πέραν του κ. Παπακωνσταντίνου... αναμένεται να οριστικοποιήσει εντός της ημέρας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το απόγευμα συνεδριάζει η γραμματεία του κόμματος προκειμένου να επικυρώσει την τελική απόφαση, όπως δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βίτσας υποστήριξε πως προκύπτουν ευθύνες για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε ότι προκύπτουν πολιτικές, όχι όμως ποινικές ευθύνες.

Η Κουμουνδούρου έχει τονίσει και διά της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου πως «ευθύνη έχουν οι διατελέσαντες υπουργοί Οικονομικών και όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην απόκρυψη, υπεξαγωγή και επεξεργασία ενός δημοσίου εγγράφου- πειστηρίου, σαν να ήταν προσωπικό ραβασάκι».


Π. Παυλόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής

Συνεχίζονται, εν τω μεταξύ, οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο παραγραφής τυχόν αδικημάτων, δύο ημέρες μετά από την κατάθεση της πρότασης των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης για συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις του το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο βουλευτής της ΝΔ και συνταγματολόγος, Προκόπης Παυλόπουλος, υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής, ωστόσο, όπως είπε, η επιτροπή της Βουλής θα είναι αυτή που θα κρίνει αν υπάρχει παρέλευση ή μη της αποσβεστικής προθεσμίας, καθώς και αν προκύπτει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ