2013-01-02 15:25:05
Φωτογραφία για Κι όμως, υπάρχουν 100 εκατ. ευρώ για ανταλλακτικά των F-16
Συνεδριάζει σήμερα μετά από πολύ καιρό το ΚΥΣΕΑ για να κλείσει η προμήθεια των ανταλλακτικών των F-16, ένα θέμα με προϊστορία και διόλου ευκαταφρόνητο κόστος.

Η συγκεκριμένη προμήθεια αφορά τους κινητήρες των F-16 Block 52+ και ξεκίνησε από την κυβέρνηση Καραμανλη όταν το προωθούσε ο τότε υπουργός Άμυνας και νυν Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης,. Δεν προχώρησε όμως καθώς ο τότε γενικός διευθυντής εξοπλισμών Βαγγέλης Βασιλάκος θεωρούσε την προμήθεια «μη καθαρή» γιατί θα την έπαιρναν «εγχώριοι αντιπρόσωποι», διαβάζαμε στην εφημερίδα «Εθνος».

Τώρα, αφού ήρθε η δόση των 52 δισ. ευρώ, η τρικομματική κυβέρνηση «ξεπάγωσε» την προμήθεια -για να πέσει ρευστό στην αγορά πιθανώς και να πάει καλά η χρονιά- και το ΚΥΣΕΑ θα αποφασίσει σήμερα για την αγορά 67 συνολικά σετ ανταλλακτικών για την επισκευή και συντήρηση των πανάκριβων μαχητικών αεροσκαφών. Η απόφαση για την προμήθεια των ανταλλακτικών είχε ληφθεί από το Σεπτέμβριο του 2010, αλλά τα γεγονότα που επακολούθησαν με τις υπηρεσιακές κυβερνήσεις δεν επέτρεψαν να προχωρήσει το θέμα.

Λεπτομέρεια: Επί υπουργίας Πάνου Παναγιωτόπουλου, γράφει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, δεν έχει συγκληθεί ούτε μία φορά το Συμβούλιο Άμυνας, το οποίο υποτίθεται πως είναι το ανώτατο συμβουλευτικό όργανο του υπουργού. Η προμήθεια θα συζητηθεί απευθείας στο ΚΥΣΕΑ που αναμένεται να την εγκρίνει.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ