2013-01-07 11:02:02
Φωτογραφία για Αυστραλία: Επισήμως αγνοούνται 100 άνθρωποι στην Τασμανία από τις καταστροφικές πυρκαγιές
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι στη νησί της Τασμανίας στη νότια Αυστραλία, από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που μαίνονται και έχουν κάψει... δεκάδες σπίτια, ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα.

Έως τώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί θάνατοι ή τραυματισμοί από τις πυρκαγιές, που καίνε από την περασμένη Παρασκευή, παγιδεύοντας χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες, νότια του Χόμπαρτ, την πρωτεύουσα της πολιτείας της Τασμανίας.

Η αστυνομία ανέφερε ότι έχει ερευνήσει 245 ακίνητα σε ένα ψαροχώρι, που χτυπήθηκε από τη φωτιά περισσότερο από ότι άλλες περιοχές, αλλά δεν εντόπισε νεκρούς ή τραυματίες. Οι φωτιές που έφτασαν έως την ίσαλο γραμμή και έχουν κάψει 30.000 εκτάρια δασικής γης, προκλήθηκαν εν πολλοίς από τις πρωτοφανείς υψηλές θερμοκρασίες που έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ για την περιοχή. Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη ότι οι πυρκαγιές είναι έργο εμπρηστών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις «ιδανικές συνθήκες» λόγω καύσωνα, επιχείρησαν να αλλοιώσουν τον δασικό χάρτη.


«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη σε αυτό το στάδιο ότι οι πυρκαγιές στην Τασμανία άρχισαν εκ προθέσεως» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, περιόδευσε πάντως στις πυρόπληκτες περιοχές της Τασμανίας και υποσχέθηκε βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τους πληγέντες. Η Γκίλαρντ προειδοποίησε μάλιστα όλους τους Αυστραλούς να είναι σε εγρήγορση καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να ανέβουν στα ύψη τις επόμενες ημέρες.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ