2013-01-08 19:10:46
Φωτογραφία για Το στικάκι μίλησε...- Θα στηθούν 4 κάλπες
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝΟΥΝ "ΚΑΛΠΗ" ΚΑΙ ΓΙΑ Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Στην κάλπη που θα δείξει εάν θα παραπεμφθούν ή όχι στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μπαίνουν και τα ονόματα των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου μετά την στήριξη που θα παράσχουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην σχετική πρόταση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Με τον τρόπο αυτό και κατά την ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την επόμενη Δευτέρα 14.01 ή Τρίτη 15.01 θα στηθούν 4 κάλπες όσες και τα πρόσωπα που αναφέρονται στις 3 προτάσεις που έχουν κατατεθεί (από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ-Χ.Α.)

Συγκεκριμένα, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ανέφερε στην Βουλή ότι «η Χρυσή Αυγή θα φροντίσει να παραπεμφθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός που έβαλε την Ελλάδα στο μνημόνιο, σε προανακριτική. Ολοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα υπογράψουν την πρόταση παραπομπής».

Να σημειωθεί ότι οι «Αν.Ελ» κατέθεσαν σήμερα το πρωί πρόταση με την οποία ζητούν να παραπεμφθούν σε προανακριτική για την αλλοίωση και την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, εκτός του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος.

Ειδικότερα, για τον κ. Παπανδρέου αναφέρουν στο κείμενό τους ότι «Είναι δεδομένο, ακόμη, ότι ο τότε Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου γνώριζε και κατηύθηνε τις πράξεις των δύο προαναφερθέντων Υπουργών και τούτο, διότι κατ’ αρχήν, είναι βέβαιον, ότι είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη του επίμαχου ηλεκτρονικού αρχείου, μια και είχαν μεσολαβήσει Υπηρεσίες Πληροφοριών, Γαλλικό και Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών και διπλωμάτες».

"Ο Παπανδρέου γνώριζε την εμπλοκή της Μαργαρίτας με την λίστα"

Επιπροσθέτως, το κόμμα του Πάνου Καμμένου επικαλείται και τις επίσημες μαρτυρίες στελεχών του ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς, με τις οποίες εμπλέκουν στην υπόθεση την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου. Στα επίμαχα σημεία αναφέρουν: Έπειτα, είναι βέβαιον, ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξη του ηλεκτρονικού αρχείου και είχε πρόθεση για την απόκρυψή, διότι εντός αυτού, σύμφωνα με καταθέσεις λειτουργών του Σ.Δ.Ο.Ε., υπήρχε καταχώριση με τα στοιχεία της μητέρας του, Μαργαρίτας Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, την 03.10.2012 κατέθεσε ενόρκως, ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε., κ. Στυλιανός Στασινόπουλος, τα εξής: «[...] Κατά την χθεσινή σύσκεψη που πάλι ρώτησα τους κύριους Διευθυντάς αν γνωρίζουν κάτι, ο κ. Λέκκας Διευθυντής της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας, στη συζήτηση που κάναμε, μας είπε παρουσία όλων των Διευθυντών, ότι ακούγεται ότι υπάρχει όνομα γυναίκας στη λίστα με 500 εκατομμύρια. Εγώ κάνοντας τον αφελή του είπα: « δε λες το όνομα να μας φύγει η περιέργεια»; Και ο κ. Λέκκας ανέφερε το όνομα της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου.». Επίσης, την 09.10.2012 κατέθεσε ενόρκως, ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ο Διευθυντής της Τρίτης Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε., κ. Ευάγγελος Καραμάνος, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι: «[…] Στην ίδια σύσκεψη ειπώθηκε κάτι το οποίο θεωρώ καθήκον μου να το πω. Συγκεκριμένα ο κ. Λέκκας, Διευθυντής της 2ης Διεύθυνσης ανέφερε ότι έχει την πληροφορίες περί της ύπαρξης γνωστού γυναικείου ονόματος στο συγκεκριμένο αρχείο. Όταν ζητήθηκε από τον κ. Ειδικό Γραμματέα να κατονομάσει το πρόσωπο αυτό ανέφερε την κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου». I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ