2013-01-09 13:10:31
Φωτογραφία για ENTAΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Αυτή την ώρα, περίπου 150 άτομα πραγματοποιούν συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, κάνοντας χρήση χημικών.

Να σημειωθεί ότι στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών παρουσιάζονται οι προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013 από τον υπουργό Κ.Χατζηδάκη, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης, στο Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκε συνέλευση από αλληλέγγυους στην κατάληψη της βίλας Αμαλίας. Σε ανακοίνωση στο Διαδίκτυο αναφέρεται ότι ώς το Σάββατο 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιούνται πανελλαδικές δράσεις αλληλεγγύης, ενώ το Σάββατο (12 το μεσημέρι) προγραμματίζεται συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Στη ΓΑΔΑ οι καταληψίες από τη βίλα Αμαλίας και τη ΔΗΜΑΡ

Σημειωτέον ότι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν οδηγηθεί οι προσαχθέντες από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ (περίπου 40 άτομα), οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία του κόμματος, σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες της βίλας Αμαλίας
. Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται και οι 101 συλληφθέντες από τη βίλα Αμαλίας, μετά την ανακατάληψη του κτηρίου τα ξημερώματα της Τετάρτης και την επέμβαση της αστυνομίας. Αργότερα σήμερα, οι καταληψίες της βίλας Αμαλίας θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε τα δύο περιστατικά και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει επίσημα θέση, ενώ ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Χρ.Μαυροκεφαλίδης χαρακτήρισε την κατάληψη απαράδεκτη και αντιδημοκρατική, διευκρινίζοντας όμως πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα καταθέσει μήνυση.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ