2013-01-10 12:47:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Ένας Πατρινός, κοιμάται στον παγωμένο πεζόδρομο της Αγ. Νικολάου -
Μια θλιβερή εικόνα συναντούσαν χθες το βράδυ όσοι κινούνταν στον πεζόδρομο της Αγ. Νικολάου. Ενας άνθρωπος, είχε γύρει το σώμα του σε μια σκαλωσιά και κοιμόταν στον παγωμένο πεζόδρομο. Πολλοί ανησυχούσαν ακόμη κι αν είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο κανείς δεν έκανε τίποτα. Μπροστά του υπήρχε ένα πλαστικό ποτηράκι που παρέπεμπε σε επαίτη και αυτό καθυσήχαζε όσους ανησυχούσαν για κάτι σοβαρό.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2012 ώρα 22.42. Ο υδράργυρος ήταν στους 6 βαθμούς κελσίου. Η αισθητή θερμοκρασία στο σώμα τουλάχιστον 3 βαθμούς χαμηλότερα. Και ενώ όλοι κυκλοφορούσαν κουκουλωμένοι μέσα σε μπουφαν, κασκολ και γάντια ένας ηλικιωμένος (τουλάχιστον 70 χρονών) άνθρωπος βρισκόταν σχεδόν ξαπλωμένος και ακίνητος στον παγωμένο πεζόδρομο.

Από διακριτικότητα δεν επιχειρήσαμε να δείξουμε το πρόσωπο αυτού του ανθρώπου, ωστόσο αντικρύζοντάς τον λίγο αργότερα είδαμε ένα κουρασμένο πρόσωπο, γεμάτο ρυτίδες, καταβεβλημένο από το κρύο και τις άλλες κακουχίες που δεν γνωρίζουμε. Μια ερώτηση του κάναμε.. "Είσαι από την Πάτρα;", "Ναι" μας απάντησε. Χωρίς διάθεση για ζητιανιά. Με την αξιοπρέπεια που ταιριάζει σε έναν άνθρωπο που πριν λίγο καιρό δεν είχε λόγο να περιφέρεται και σήμερα κοιμάται μεσα στο κρύο, ελπίζοντας κάποιος να αφήσει οτι έχει την ευχαρίστηση στο πλαστικό του ποτηράκι.

Γιάννης Πομώνης-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ