2013-01-11 13:07:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Στο μικροσκόπιο του ΙΚΑ 200 συνταξιούχοι που δεν απογράφησαν – Θα ζητηθούν πίσω τα λεφτά από όσους εισέπραξαν συντάξεις μαϊμού
Αποφασισμένο να ζητήσει τα χρήματά του πίσω είναι το ΙΚΑ σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ορισμένοι λάμβαναν συντάξεις από το ταμείο του Ιδρύματος τις οποίες δεν δικαιούνταν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, στην Αχαΐα 200 συνταξιούχοι του ΙΚΑ δεν προσήλθαν να απογραφούν με αποτέλεσμα η καταβολή της σύνταξής τους να διακοπεί.

Συνολικά στο νομό πάνω από 1200 συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί και κινδυνεύουν και αυτοί να χάσουν τη σύνταξή τους.

Οι ίδιες πηγές του ΙΚΑ Πάτρας ανέφεραν πως εάν διαπιστωθούν πλασματικές συντάξεις, τότε το Ίδρυμα θα ξεκινήσει διαδικασίες καταλογισμού, δηλαδή θα ζητήσει τα χρήματά του πίσω και με τόκο και θα προχωρήσει σε μηνυτήριες αναφορές.

Για το λόγο αυτό από τα τέλη του Φεβρουαρίου οι υπηρεσίες του Ιδρύματος θα ξεκινήσει τη διασταύρωση στοιχείων των 200 μη απογραφέντων συνταξιούχων.

Πήγες του ΙΚΑ Πάτρας με τις οποίες μίλησε απόψε το thebest.gr εκτιμούν πάντως, ότι οι μη απογραφέντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ηλικιωμένοι που δεν έμαθαν για την απογραφή και πως θα σπεύσουν στα γραφεία του ιδρύματος να απογραφούν, όταν δουν ότι πλέον δεν λαμβάνουν τη σύνταξή τους.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ