2013-01-11 21:33:19
Φωτογραφία για Θα διεκδικήσω υψηλούς στόχους
Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ υπάρχει η πρώτη συνέντευξη του Σίλντεφελντ ως ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Τονίζει πώς έχει μεγάλη επιθυμία να  βοηθήσει τον σύλλογο τον οποίο χαρακτηρίζει "σπουδαίο και μεγάλο". Η συνέντευξη:

 Gordon έδειξες από την αρχή ότι επιθυμούσες να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο ομάδες και να μεταγραφείς στον ΠΑΟΚ. Τι ήταν αυτό που σου κέντρισε το ενδιαφέρον;

«Καταρχήν είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες θα βρίσκομαι εδώ. Μίλησα με πολλούς ανθρώπους που ήξεραν τον ΠΑΟΚ πολύ καλά και όλοι συμφώνησαν ότι πρόκειται για τεράστιο σύλλογο με μεγάλη δυναμική. Ειδικά υπό την καθοδήγηση του νέου ιδιοκτήτη ανοίγονται ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές. Είδα από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπό μου από την πρώτη τους προσέγγιση. Είμαι ποδοσφαιριστής που θέλω να προσφέρω στις ομάδες μου και είδα ότι εδώ μου δίνεται η δυνατότητα με σκληρή δουλειά να διεκδικήσω υψηλούς στόχους».


- Από ποιόν άντλησες περισσότερες πληροφορίες για τη νέα σου ομάδα;

«Κυρίως ο Dario Kresic με μύησε στο τι σημαίνει ΠΑΟΚ για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για την πόλη και τους οπαδούς του. Αλλά και ο Ante Rukavina τρέφει τεράστιο θαυμασμό για το γήπεδό μας και τον ΠΑΟΚ συνολικά έστω κι αν έχει βρεθεί εδώ μόνο ως αντίπαλος. Πολλοί συμπατριώτες μου θυμούνται τον ΠΑΟΚ από τις αναμετρήσεις με την Dinamo Zagreb, άλλωστε ήμουν συμπαίκτης και με τον Etto που επίσης θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα στην ομάδα».

- Στην προηγούμενη ομάδα σου δεν είχες πολλές συμμετοχές. Θα χρειαστείς χρόνο για να μπεις σε αγωνιστικούς ρυθμούς;

«Θεωρώ ότι είμαι καλά προπονημένος, δεν σταμάτησα καθόλου, αλλά σαφώς θα χρειαστώ αγώνες μέχρι να φτάσω στο 100%. Ξέρω ότι στον ΠΑΟΚ σήμερα υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και σίγουρα ο συναγωνισμός θα μας βοηθήσει όλους να έχουμε την απαραίτητη ετοιμότητα για να βοηθήσουμε την ομάδα να φτάσει στους στόχους της».

- Και ποιοι θεωρείς ότι πρέπει να είναι αυτοί οι στόχοι; Ποιος είναι ο δικός σου προσωπικός;

«Για μένα τους στόχους τους διεκδικείς στο χορτάρι, όχι στα λόγια. Καλό είναι να κοιτάμε πάντα ψηλά, τους τίτλους. Όμως στο ποδόσφαιρο οφείλεις να είσαι ταπεινός και ρεαλιστής. Ξέρω ότι η ομάδα μου θέλει για φέτος να κατακτήσει τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Θα επικεντρωθούμε εκεί και μακάρι να δούμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε ακόμη ψηλότερα. Προσωπικά θα ήθελα μέχρι το τέλος της σεζόν να έχω βοηθήσει την ομάδα να είναι επιτυχημένη και να είμαστε όλοι μαζί χαρούμενη για την επίτευξη των στόχων μας».

- Τι έχεις προλάβει να δεις από την πόλη, την ομάδα, τις εγκαταστάσεις;

«Λίγα πράγματα αλλά ουσιαστικά. Είδα ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη πόλη, ένα ιδανικό μέρος για να φέρω κάποια στιγμή για εγκατάσταση την οικογένειά μου. Είδα ότι οι φίλαθλοι έχουν πάθος με τον ΠΑΟΚ και δεν σταμάτησαν να με καλωσορίζουν. Οι άνθρωποι της ομάδας αποδείχτηκαν πολύ φιλόξενοι και μου φάνηκε ότι πρόκειται για έναν πολύ οργανωμένο σύλλογο με όλα τα φόντα να φτάσει ψηλά».

- Παίρνεις τον αριθμό “13″ που άφησε ο Στέλιος Μαλεζάς, πριν φύγει για τη Γερμανία. Είναι ένας σημαδιακός αριθμός για σένα;

«Για όλο τον κόσμο μπορεί να θεωρείται γρουσούζικος, αλλά για μένα είναι ο αριθμός που με συνοδεύει σχεδόν σε όλη την καριέρα μου. Δεν δυσκολεύτηκα να επιλέξω νούμερο εφόσον ήταν ελεύθερο. Και μάλιστα πριν από μένα το φορούσε ένας σημαντικός αμυντικός, ίσως είναι σημαδιακό. Εκεί που δυσκολευτήκαμε είναι τι θα γράψουμε στη θέση του ονόματος. Το Schildenfeld ξέρω ότι είναι μεγάλο και δύσκολο για τους Έλληνες και για κάποια στιγμή σκέφτηκα να βάλω το παρατσούκλι με το οποίο με φωνάζουν στην Κροατία, το “Sifo”. Αλλά νομίζω ότι επειδή τώρα συστήνομαι στο Ελληνικό κοινό, είναι καλύτερο να το κάνω με το πλήρες επίθετό μου, έστω κι αν δυσκολέψει στην αρχή κάποιους!
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ