2013-01-12 21:57:34
Φωτογραφία για Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός 3-0...
Φαρμακερή αποδείχθηκε η 13η αγωνιστική για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη Volleyleague από τον Παμβοχαϊκό με 3-0 σετ. 

Ο Παμβοχαϊκός θυμήθηκε τι έκανε πέρυσι στον Ολυμπιακό και το ξαναέκανε! Τον νίκησε με 3-0 σετ και ήταν αυτή ήταν η πρώτη ήττα των «ερυθρολεύκων» στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση κάνει πως είναι και ο μοναδικός αγώνας που ο Ολυμπιακός δεν πήρε ούτε σετ!

Η ομάδα από το Βραχάτι βρήκε τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση του πρωτοπόρου στην βαθμολογία, Ολυμπιακού και τον υποχρέωσε να… υποκλιθεί! Ο Παμβοχαϊκός φτάνει στην ένατη συνεχόμενη νίκη και έχει εδραιωθεί για τα καλά στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Ο Παμβοχαϊκός είχε συνέχεια προβάδισμα στο σκορ. Στο 1ο σετ ήταν μπροστά με 2-3 πόντους μέχρι το 19-19. Τα σερβίς του πατρινού Παναγιώτη Παπαδόπουλου που μπήκε αλλαγή χάλασαν την υποδοχή του Ολυμπιακού και το σκορ έγινε 22-19 και η διαφορά διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.


Στο 2ο σετ τα σερβίς του Καλντέιρα χάλασαν την υποδοχή του Ολυμπιακού και ο Παμβοχαϊκός από το 2-3 έκανε σερί 6-0 και ξέφυγε 8-3. Ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο 9-8 με επιθέσεις του Ιορντάνοφ κι ενώ προηγουμένως ο Δημήτρης Καζάζης άλλαξε τον Φιλίποφ με τον Μαρούλη. Το 19-18 επιθέσεις από τον Γιοβάνοβιτς και τον Καλντέιρα έκαναν το 21-18. Ο Κοκκινάκης μείωσε 21-19, αλλά το μπλοκ του Καραγιάννη στον Γιορντάνοφ έδωσαν καθοριστικό πόντο στην ομάδα του Νίκου Ζαλμά (22-19). Ο Γιοβάνοβιτς έχασε το σερβίς (22-2), αλλά ο Καλντέιρα πήγε το σκορ και πάλι στο +3 (23-20). Με δύο επιθέσεις του Ιορντάνοφ ο Ολυμπιακός μείωσε 23-22 αλλά με επίθεση πρώτου χρόνου από τον Καραγιάννη και άουτ επίθεση του Χριστοφιδέλη έγινε το 25-22 και το 2-0 σετ.

Στο 3ο σετ το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο. Ο Παμβοχαϊκός συνέχιζε να πιέζει στο σερβίς και να έχει συνέχεια προβάδισμα. Με 2-3 πόντους μέχρι το 21-21 οπότε ισοφάρισε ο Ολυμπιακός. Ο Χριστοφιδέλης έχασε την ευκαιρία για προβάδισμα (22-21), αλλά στην επόμενη φάση ισοφάρισε ο Σμαραγδής (22-22). Με λάθος σερβίς του Γιορντάνοφ και πόντο του ίδιου το σκορ έγινε 23-23. Ο Γιοβάνοβιτς έφερε σε ματς μπολ τον Παμβοχαϊκό αλλά στην επόμενη φάση ο Μαντέκας έπεσε πάνω στο μπλοκ του Παπαδόπουλου (24-24). Ο Μαντέκας ζήτησε και πάλι τη μπάλα και έβαλε πάλι μπροστά τον Παμβοχαϊκό (25-24) ενώ μετά το σερβίς του Παμβοχαϊκού ο Ολυμπιακός έκανε πρώτο χρόνο και ο Πανταλέων που το αντιλήφθηκε έπιασε ατομικό μπλοκ τελειώνοντας τον αγώνα.

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Ζαλμάς δήλωσε για τη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού: «Ήμασταν καλοί σε σερβίς και επίθεση και εκμεταλευτήκαμε τα κενά στην υποδοχή του Ολυμπιακού. Αξιοποιήσαμε σωστά την υπεροχή μας. Φοβόμουν λίγο την αναμέτρηση λόγω της μεγάλης απραξίας των 20 ημερών. Είναι διπλή νίκη για μας διότι νικήσαμε τον Ολυμπιακό, ενώ οι άλλες ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με μας δεν τα έχουν καταφέρει ή θα είναι δύσκολο να τον νικήσουν. Τα πράγματα πάνε καλά. Από την 4η θέση δεν μπορείς να μιλάς για τίτλο. Είναι ακόμα νωρίς να πούμε περισσότερα. Θα δούμε τον Απριλίο τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε κι αν μπορούμε να φτάσουμε στα τελικά. Μετά θα δούμε...».

Ο Βραζιλιάνος του Παμβοχαϊκού Λεονάρντο Καλντέιρα είπε: «Κάναμε καλή νίκη. Θέλουμε να αμφισβητήσουμε την κυριαρχία του Ολυμπιακού και με τη νίκη αυτή δείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Παίξαμε καλά και μπορούμε να παίξουμε ακόμα σε υψηλότερο επίπεδο. Δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Όλα για κάποιο λόγο γίνονται... Ισως είναι η καλύτερη στιγμή αυτή που ήρθε η ήττα. Φάνηκε πως δεν είμαστε ανίκητοι. Πρέπει να γίνουμε πιο προσεκτικοί. Είναι ένα μάθημα για όλους. Παίξαμε χωρίς τον καλύτερο κεντρικό του Α΄ γύρου που είναι ο Γιούρισιτς. Το πάθος του Παμβοχαϊκού ήταν μεγαλύτερο». Σχετικά με την απώλεια του Νίκου Σαμαρά σχολίασε: «Τα λόγια είναι περιττά. Δεν αναπληρώνεται το κενό του Σαμαρά».

Ο λίμπερο του Ολυμπιακού Γιώργος Στεφάνου στις δηλώσεις που έκανε στη Nova ξεκίνησε με αναφορά στο Νίκο Σαμαρά: «Το χώμα του σκεπάζει το Νίκο Σαμαρά ακόμα είναι φρέσκο. Εχουμε λυπηθεί πολύ. Είναι άσχημο που παίξαμε την προηγούμενη αγωνιστική». Για τον αγώνα είπε: «Ο Παμβοχαϊκός νίκησε δίκαια. Πρέπει να προβληματιστούμε από αυτή την ήττα. Όπως φάνηκε υπάρχει αντίπαλος. Μέχρι τώρα δεν είχαμε πιεστεί. Δεν μας κοστίζει πολλά αυτή η ήττα αλλά πρέπει να μας κάνει να γίνουμε πιο δυνατοί».

Τα σετ: 25-23, 25-22, 26-24

Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μαντέκας 6 (6/14 επ., 55% υπ. - 32% άριστες), Καλντέιρα 14 (13/19 επ., 56% υπ. - 25% άριστες), Τερζής 2, Καραγιάννης 9 (6/7 επ., 3 μπλοκ), Πανταλέων 6 (4/6 επ., 2 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 21 (18/32 επ., 1 άσοι, 2 μπλοκ), Δημητρακόπουλος -λ (55% υπ. - 18% άριστες) / Δρογκάρης , Παπαδόπουλος.

Ολυμπιακός (Καζάζης Δ.): Χριστοφιδέλης 10 (6/19 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 80% υπ. - 52% άριστες), Παπαδόπουλος 7 (5/8 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Φιλίποφ 3 (1 άσος, 1 μπλόκ), Κοκκινάκης 8 (7/15 επ., 1 άσοι, 53% υπ. - 37% άριστες), Γιορντάνοφ 17 (15/26 επ., 2 άσοι), Σμαραγδής 6 (4/7 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Στεφάνου -λ (64% υπ. - 45% άριστες) / Μαρούλης 1, Ποτότσνικ 1, Σωτηρίου
 
redwhitenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ