2013-01-15 23:59:16
Φωτογραφία για Στην άκρη...
Οι συναντήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Γερμανό

Υπουργό Οικονομικών αλλά και τον εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία είναι βέβαιο ότι έχουν προκαλέσει πολιτικό πανικό στην Κουμουνδούρου. Μόνο έτσι δικαιολογείται η σημερινή, πρωτοφανής επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος του ΥΠΑΝ εκδόθηκε για να ξεκαθαρίσουν ζητήματα που προέκυψαν από την υπαγωγή στις διατάξεις του Αναπτυξιακού νόμου ελληνικής ιδιωτικής εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχει το κυπριακός δημόσιος οργανισμός με συνολικό ποσοστό άνω του 49%.

Το Ελληνικό Δημόσιο, οι Περιφέρεις και οι Δήμοι έχουν πρόσβαση σε

σημαντικώς υψηλότερα ποσά του ΕΣΠΑ στα οποία δεν έχουν πρόσβαση οι ξένοι δήμοι. Η Εγκύκλιος δεν αφορά τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Αφορά τον Αναπτυξιακό νόμο, τα κονδύλια του οποίου είναι υποπολλαπλάσια. Π.χ. το 2013 οι προβλέψεις για το ΕΣΠΑ φθάνουν τα 6 δις Ευρώ ενώ για τον


Αναπτυξιακό Νόμο είναι 0,6 δις!

Τα κονδύλια του Αναπτυξιακού Νόμου έχουν διαφορετική αποστολή να επιτελέσουν. Αποσκοπούν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στην προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι ο επενδυτής θα είναι εγκατεστημένος στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, επενδύσεις στη χώρα μας από ξένους δημόσιους φορείς είναι ευπρόσδεκτες και ενθαρρύνονται από τον Αναπτυξιακό Νόμο, όπως συμβαίνει και με κάθε άλλη ιδιωτική επένδυση.

Σημειώνεται, ότι κανένα σχετικό αίτημα δεν υπεβλήθη από γερμανικό Δήμο ή

το Γερμανικό δημόσιο και συνεπώς δεν έχει υπαχθεί στις διατάξεις του

Αναπτυξιακού νόμου. Ας μην ανησυχούν λοιπόν, όσοι όψιμα ανακάλυψαν την

επιχειρηματικότητα ως ζητούμενο.

Εξάλλου, η συγκεκριμένη εξέλιξη περί μη συμμετοχής δεν προκύπτει από

απόφαση της κυβέρνησης αλλά από την υπ’ αριθμ 169 /2009 σχετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ, με την οποία αποφαίνεται ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι θυγατρικές τους, στις οποίες το Ελληνικό δημόσιο συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα, «δεν δύνανται να επιχορηγηθούν για επενδυτικά σχέδια τους από Αναπτυξιακούς νόμους».

Κατόπιν όλων αυτών, καλό θα ήταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να αφήσει στην άκρη τις επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού και τους «φθηνούς» εντυπωσιασμούς. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ