2013-01-19 21:14:57
Φωτογραφία για ΣΕΝΙΟΛ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΙΕΝΑ
Ο κορυφαίος Τούρκος μπασκετικός δημοσιογράφος, Ισμαήλ Σενιόλ, γύρισε τον χρόνο πίσω για λογαριασμό του gazzzetta.gr,ανέλυσε τι είχε γίνει στο Γκέτινγκεν-Μπεσίκτας και εξήγησε γιατί πρέπει να επαναληφθεί το Ολυμπιακός-Σιένα.

Στις 23 Νοεμβρίου του 2011 στο ματς της Γκέτινγκεν με τη Μπεσίκτας για τη 2η αγωνιστική του Eurocup, έγινε μια αντίστοιχη φάση με αυτή που έγινε στο ματς του Ολυμπιακού με τη Σιένα. Το χρονόμετρο σταμάτησε, οι Τούρκοι έχασαν την επίθεση, οι Γερμανοί, όπως η Σιένα, σκόραρε και πήρε τη νίκη. Οι Τούρκοι έκαναν ένσταση και δικαιώθηκαν. Το ματς επαναλήφθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους με τους Γερμανούς να επικρατούν και πάλι με 81-69.

Με αφορμή το δεδικασμένο αυτό, το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Ισμαήλ Σενιόλ, ο οποίος εργάζεται στο ΝΤV, και του ζήτησε να θυμηθεί τι είχαν κάνει τότε οι άνθρωποι της Μπεσίκτας, πως είχε εξελιχθεί η υπόθεση και πως φτάσαμε στην επανάληψη της αναμέτρησης.


Και επειδή πρόκειται για τον κορυφαίο Τούρκο δημοσιογράφο με περισσότερους από 130.000 followes στο Twitter του ζητήσαμε και την γνώμη του για το εάν το ματς θα πρέπει να επαναληφθεί ή όχι.

Είδες τι συνέβη στο ματς του Ολυμπιακού με τη Σιένα και οι άνθρωποι των Πρωταθλητών Ευρώπης θα πατήσουν στο δεδικασμένο του ματς Γκέτινγκεν-Μπεσίκτας. Ποιες οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές μεταξύ των δύο περιπτώσεων;

«Θεωρώ πως τα ματς μοιάζουν σε τεράστιο ποσοστό. Η μόνη διαφορά είναι πως στην περίπτωση της Μπεσίκτας υπήρχε στη μέση και το χρονόμετρο των 24 της επίθεσης, κάτι που δεν υπήρχε στην περίπτωση του χθεσινού ματς. Οι άνθρωποι της Μπεσίκτας είχαν καταλάβει αμέσως τι είχε γίνει και μετά το παιχνίδι έκαναν ένσταση. Συγκέντρωσαν όλα τα έγγραφα και τα βίντεο που χρειάζονταν, τα έστειλαν και μετά από ακριβώς μια εβδομάδα βγήκε η απόφαση. Η απόφαση δεν ανέφερε το σκεπτικό , αλλά μόνο το ότι το ματς θα γινόταν ξανά».

Τι έκαναν οι άνθρωποι της Μπεσίκτας, θυμάσαι;

«Eίχαν δημιουργήσει βίντεο με τον πραγματικό χρόνο εάν δεν κολλούσε ο χρόνος και φαινόταν ξεκάθαρα πως δεν θα προλάβαιναν οι Γερμανοί. Επίσης, αυτό που εξήγησαν ήταν πως δεν μιλάμε για ανθρώπινο λάθος, αλλά για λάθος τεχνικό, ενός χρονομέτρου και δεν θα πρέπει να κρίνονται έτσι τα ματς. Το παιχνίδι επαναλήφθηκε, η Γκέτινγκεν νίκησε ξανά, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι.Έγινε το σωστό. Η απόφαση είχε βγει ακριβώς μια εβδομάδα μετά το ματς. Στις 30 Νοεμβρίου είχε βγει η απόφαση και η ανακοίνωση».

Κατά τη γνώμη σου, τι θα συμβεί;

«Για εμένα το ματς πρέπει να επαναληφθεί. Και αυτό γιατί μιλάμε λάθος του μηχανήματος και όχι ενός ανθρώπου. Το μπάσκετ είναι άθλημα 40 λεπτών, δεν είναι όπως το ποδόσφαιρο. Στο ματς του Ολυμπιακού, αλλά και σε εκείνο προ διετίας, παίκτηκε παραπάνω χρόνος, οπότε πρέπει να επαναληφθεί. Θέλω επίσης να πω, κάτι που ξέχασα νωρίτερα, πως οι διαιτητές εκείνου του ματς είχαν εξηγήσει πως το χρονόμετρο μπορεί να σταμάτησε και λόγω της έντονης ανάσας τους. Και αυτό γιατί η σφυρίχτρα είναι συνδεδεμένη με τα χρονόμετρα και όταν ο διαιτητής σφυρίζει ο χρόνος σταματάει αυτόματα. Οπότε λόγω του ότι υπήρχε ένταση στο ματς, ίσως μπορεί, λόγω της ανάσας ενός εκ των τριών διαιτητών, να σταμάτησε ο χρόνος. Οπότε μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο και στο Ολυμπιακός-Σιένα, κάτι λογικό μιας και δεν υπήρχε τάιμ άουτ και οι διαιτητές έτρεχαν και αυτοί με μεγάλη ένταση. Και δεν θέλω να σταθώ στο εάν αδικήθηκε ή όχι ο Ολυμπιακός, αλλά ότι ο νικητής δεν ήταν δίκαιος. Και αυτό γιατί εάν ο Σπανούλης κρατούσε τη μπάλ και σούταρε ακριβώς στη λήξη και το έβαζε, τότε θα έκανε ένσταση η Σιένα. Γι' αυτό επιμένω πως το ματς, κατά τη γνώμη μου πάντα, πρέπει να γίνει ξανά. Δεν μιλάμε για διαιτητικό λάθος που επιδέχεται κουβέντας. Το λάθος ήταν τεχνικό».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ιδού η νέα Corvette Stingray C7
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ιδού η νέα Corvette Stingray C7
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ