2013-01-19 21:17:03
Φωτογραφία για Ιδού η νέα Corvette Stingray C7
Μία από τις σημαντικότερες παρουσίες της φετινής έκθεσης του Ντιτρόιτ είναι αυτή της νέας Corvette. Το κλασικό αμερικάνικο σπορ μοντέλο εισέρχεται αισίως στην έβδομη γενιά του.

Η Corvette θα έλεγε κανείς είναι για τους Αμερικάνους κάτι σαν την Porsche 911 για την Ευρώπη. Ένα αειθαλές, καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο που παρότι μετράει αρκετές δεκαετίες στην πλάτη του, παραμένει ψηλά στα μάτια των απανταχού οπαδών της αυτοκίνησης.

Το 2013, λοιπόν, είναι η χρονιά της αλλαγής, καθώς η Chevrolet στην έκθεση του Ντιτρόιτ παρουσίασε την έβδομη γενιά του μοντέλου, που στην ονομασία του συνοδεύεται από τη θρυλική κατάληξη Stingray. Ο στόχος, σύμφωνα με τους υπευθύνους, να προσφέρει την «τέλεια ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας, σχεδιασμού και επιδόσεων».

Σχεδιαστικά, η νέα Corvette Stingray υιοθετεί ένα ακόμα πιο επιθετικό look, διατηρώντας ωστόσο σε μεγάλο βαθμό τη σιλουέτα της απερχόμενης γενιάς. Αισθητές αλλαγές υπάρχουν στα φωτιστικά σώματα, εμπρός και πίσω και στις τέσσερις σε σειρά απολήξεις της εξάτμισης πίσω, ενώ άξια μνείας είναι η αποσπώμενη «double buble» οροφή.


Αισθητά βελτιωμένο είναι και το εσωτερικό, που χρησιμοποιεί υψηλότερης ποιότητας υλικά και επενδύσεις αλουμινίου και ανθρακονημάτων. Οι θέσεις, προαιρετικά, κατασκευάζονται από μαγνήσιο, εξασφαλίζοντας έτσι μικρότερο βάρος, ενώ η οθόνη των 8 ιντσών που δεσπόζει στο ταμπλό προβάλλει πληροφορίες από το ηχοσύστημα, το σύστημα πλοήγησης αλλά και άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Το πλαίσιο της νέας Corvette Stingray είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και εξασφαλίζει ιδανική κατανομή βάρους 50/50 στους δύο άξονες. Η χρήση προηγμένων σύνθετων υλικών εξασφαλίζει όχι μ όνο μείωση του συνολικού βάρους αλλά και βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου. Προαιρετικά, διατίθεται και το Ζ51 βελτιωτικό πακέτο, που αποτελείται από ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ξηρού τύπου κάρτερ, ένα βελτιωμένο σύστημα ψύξης, καθώς και ένα αεροδυναμικό bodykit που βελτιώνει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Κάτω από το καπό της νέας Corvette Stingray βρίσκεται ένας νέος V8 κινητήρας 6,2 λίτρων, με άμεσο ψεκασμό, μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων και υψηλή συμπίεση 11,5:1. Η απόδοσή του φτάνει τους 450 ίππους, ενώ η ροπή του ανέρχεται στα 609 Nm. Χάρη σε αυτόν τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα, ενώ η μέση κατανάλωση είναι αισθητά χαμηλότερη από αυτή του απερχόμενου μοντέλου. Με τη σειρά της, η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων ή -για πρώτη φορά- μέσω ενός επτατάχυτου μηχανικού κιβωτίου Tremec με ενεργό έλεγχο ταύτισης στροφών.

 

 
autotriti
tosokaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ