2013-01-29 23:33:04
Φωτογραφία για Σαρκοζί-Πλατινί μπλεγμένοι στο «Qatargate»
«Οσμή σκανδάλου» εντοπίζει το γαλλικό περιοδικό France Football στην ανάθεση στο Κατάρ του Μουντιάλ του 2022, εμπλέκοντας μάλιστα... τον παλιό άσο και σημερινό πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί αλλά και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. 

Το δημοσίευμα του περιοδικού είναι πολυσέλιδο και αποκαλυπτικό. Έχει τίτλο «Qatargate» και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Πλατινί προσκλήθηκε σε κοινό δείπνο με τον Σαρκοζί και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, προκειμένου να πειστεί να ψηφίσει υπέρ της ανάληψης του Μουντιάλ από την συγκεκριμένη χώρα στη σχετική ψηφοφορία. Ο ίδιος ο Πλατινί δεν αρνήθηκε ότι ήταν προσκεκλημένος στο δείπνο, είπε όμως ότι κανείς δεν του ζήτησε να ψηφίσει το Κατάρ. Αργότερα παραδέχτηκε ότι το ψήφισε επειδή «ήταν ώρα να πάει η διοργάνωση και σε μια αραβική χώρα.»

Τελικά στις 2 Δεκεμβρίου 2010, το Κατάρ επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022 με τις ψήφους των 14 από τα 20 μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου
. Επικράτησε έτσι συνυποψηφίων όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ν. Κορέα και η Ιαπωνία, δημιουργώντας ταυτόχρονα απορίες για το πώς θα αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι του 2022 μέσα στον καύσωνα της χώρας. Σε αυτές τις εύλογες απορίες, το πλούσιο εμιράτο είχε απαντήσει ότι θα χρησιμοποιήσει τεχνολογικές εκπλήξεις, για να κάνει τα γήπεδα δροσερά. 

Στο F.F. γίνεται αναφορά και σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί υπάρχει ενδεχόμενο, ορισμένα μέλη της επιτροπής έλαβαν περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια ως αντάλλαγμα προκειμένου να ψηφίσουν το Κατάρ. Στην ιστοσελίδα του περιοδικού τίθεται και το ερώτημα, μήπως μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, θα πρέπει να ακυρωθεί η ανάθεση στο Κατάρ ενώ ετοιμάζεται και σχετική διαδικτυακή δημοσκόπηση για το θέμα.
lifo.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ