2013-01-31 00:54:12
Φωτογραφία για «Καθάρισε» με Σιόβα και... Αβραάμ!
Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας «σφράγισε» ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 1-0 της Καβάλας εκτός έδρας και έχοντας ως… πάτημα το 2-0 του πρώτου ματς στο Καραϊσκάκη πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Σιόβας με κεφαλιά στο 12’. Ευχάριστα τα νέα με τον Παπαδόπουλο, που για πρώτη φορά φέτος πήρε χρόνο συμμετοχής, παίζοντας σε όλο το β’ μέρος. Λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ του Μήτρογλου στο 75’ ως οφσάιντ.

Το... τελείωσε!

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Θρύλος έπαιζε με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια τον Λυκογιάννη στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Παπάζογλου στο δεξί. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Μανωλάς και Σιόβας, ενώ στον άξονα βρέθηκαν οι Μοντέστο, Φέισα, Γκρέκο. Στις πτέρυγες ήταν οι Βλαχοδήμος και Φετφατζίδης, με μοναδικό προωθημένο τον Μήτρογλου.

Ο Θρύλος από την αρχή του αγώνα είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα, ώστε να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση. Και τα κατάφερε στο 12’ με τον Σιόβα, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Γκρέκο, άνοιξε το σκορ και ουσιαστικά έβαλε… τέλος στις όποιες ελπίδες της Καβάλας.


Από εκεί και πέρα, μέχρι το τέλος του α’ μέρους δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, αλλά δεν απείλησε με αξιώσεις την εστία του Αποστολίδη. Οι μόνες τελικές ευκαιρίες έγιναν από μακρινά σουτ με τον Φετφατζίδη και τον Γκρέκο.

Κράτησε δυνάμεις

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού από εδώ και πέρα είναι ιδιαίτερα βαρύ και είναι λογικό, οι παίκτες του Ολυμπιακού να κρατήσουν δυνάμεις. Έτσι και έκαναν στην επανάληψη. Ο Θρύλος είχε τον έλεγχο του αγώνα και αφού δεν γινόταν να μείνει εκτός θεσμού, έριξε τον ρυθμό του.

Βέβαια, αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Καβάλα να ανέβει και να δημιουργήσει φάσεις για γκολ με μεγαλύτερη αυτή του Πάτο στο 83' όταν έπειτα από σέντρα του Ντος Σάντος, έκανε πλασέ και η μπάλα πήγε δοκάρι και άουτ.

Λάθος απόφαση Από εκεί και πέρα, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μήτρογλου στο 75' βρήκε τον... δρόμο για τα δίχτυα, έπειτα από ωραία ασίστ του Πίνο, ωστόσο, λανθασμένα το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Και λέμε λανθασμένα γιατί ο φορ του Θρύλου καλυπτόταν κανονικά.

Στα θετικά...

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Βλαχοδήμος ανέβασε την απόδοση του. Έκανε ωραίες ενέργειες και μάλιστα... παραλίγο να σκοράρει. Συγκεκριμένα στο 86' πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έμεινε ελεύθερος, αλλά το σουτ που έκανε το απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ ο Αποστολίδης. Επίσης, εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Σιόβα, ο οποίος είχε αρκετό καιρό να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού και μάλιστα σκόραρε, αλλά και του Φέισα, ο οποίος έκανε την διαφορά στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Είναι ογκόλιθος!

Φυσικά, το ευχάριστο της ημέρας με διαφορά ήταν η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ο Έλληνας αμυντικός έπαιξε για πρώτη φορά φέτος με την φανέλα του Ολυμπιακού, αφού είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό το καλοκαίρι στο Euro με την Ελλάδα. Ο "ογκόλιθος" της άμυνας, έδειξε ότι πλέον είναι 100% έτοιμος να μπει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Θρύλου...

ΚΑΒΑΛΑ: Αποστολίδης, Παγώνης (53’ Εντιαγιέ), Καλαγκάνης, Τριποτσέρης, Πάτο, Μαραγκός, Τάσιτς, Γελαδάρης (52’ Ρεβυθόπουλος), Κούτεφ, Πλιάγκας (63’ Ντος Σάντος), Κάργας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Παπάζογλου, Λυκογιάννης, Σιόβας, Μανωλάς (46’ Παπαδόπουλος), Μοντέστο, Φέισα, Γκρέκο (60’ Πίνο), Βλαχοδήμος, Φετφατζίδης, Μήτρογλου.
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ