2013-02-11 19:10:10
Φωτογραφία για Αγγελόπουλοι, τι δεν καταλαβαίνετε;
του Μιχάλη Στεφάνου

Κανένα μπάσκετ δεν πληγώθηκε χθες, καμία εικόνα ντροπής δεν είδαμε και απολύτως τίποτα δεν χάλασε την αισθητική μας. Όλα κύλησαν φυσιολογικά, αναμενόμενα και σύμφωνα με τις παραδόσεις μας. Ξυπνάτε! Μένουμε Ελλάδα και ο χθεσινός τελικός από την ώρα που άνοιξαν οι πόρτες του Ελληνικού, μέχρι τη στιγμή που έκλεισαν ήταν ο ΚΑΝΟΝΑΣ μας.

Ήταν το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα του αθλητισμού και της κοινωνίας μας ο τελικός του Ελληνικού. Ήταν το σιγουράκι μας. Οι εικόνες που είδαμε θα ήταν σοκ σε καμιά Ελβετία, σε καμιά Σουηδία ή σε κάνα Λουξεμβούργο. Εδώ, μ’ αυτά μεγαλώσαμε. Προς τι λοιπόν, τόση υποκρισία ότι δήθεν προβληματιστήκαμε; Ελάτε τώρα, σοβαροί να είμαστε.

ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ κύριοι Αγγελόπουλοι, εσείς τι ζόρι τραβάτε; Δηλαδή έχει καταντήσει κουραστικό το θέμα με τα δύο αδέρφια, που δεν εννοούν να καταλάβουν πέντε απλά πράγματα. Μα, τι πεισματάρηδες άνθρωποι είναι αυτοί τέλος πάντων. Κι έχουν κάτι απαιτήσεις, άλλο πράγμα. Αφήστε μας επιτέλους στην ησυχίας μας! Πώς να σας το κάνουμε πιο κατανοητό;


Πού ακούστηκε να θέλουν να κάνουν ένσταση πριν τον ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΟΚ, επειδή μια παλιοφωτοβολίδα χτύπησε αθλητή την ώρα της προθέρμανσης, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ!

Πού ακούστηκε να έχουν την απαίτηση από τον κομισάριο να είναι στη θέση του ή (ακόμη χειρότερο) να έρθει να δει τον παίκτη στα αποδυτήρια. Μιλάμε για θράσος!

Πού ακούστηκε να τους κάνει εντύπωση ότι η ΑΓΙΑ ΑΛΗΤΕΙΑ νίκησε ξανά στον ελληνικό αθλητισμό. Μα, θέλετε και τα λέτε αυτά; Ποιος να κερδίσει, δηλαδή; Έχετε δει τίποτε άλλο να επιβιώνει σε αυτή τη χώρα πέρα από την αλητεία και τον τραμπουκισμό; Τι, επειδή πέρυσι πήρατε ένα ευρωπαϊκό, είχατε την εντύπωση κερδίσατε το σεβασμό;

Πού ακούστηκε να θέλουν αδιάβλητες διαδικασίες στις κληρώσεις των διαιτητών, οι οποίες (άκουσον άκουσον!), να θεσμοθετηθούν και να γίνονται κάθε χρόνο με τον ίδιο τρόπο! Τι το κάναμε εδώ κύριοι, θα μας μάθετε τη δουλειά μας; Σαράντα χρόνια μάγειρες! Για ελάτε στα συγκαλά σας… 

Πού ακούστηκε να μιλάνε για τρομοκρατία, επειδή πέσανε μερικές πέτρες σε σπίτι διαιτητή που εξαιρέθηκε από την κλήρωση. Ή επειδή ακούστηκε να λέει κάποιος διοικητικός ηγέτης ότι είναι ο «εφευρέτης της αλητείας» κι ότι θα τον… βρουν μπροστά τους. Ε, εκεί μπροστά τους καθόταν... ήρεμα κι ωραία. Κι αν έφυγε κανένα καντήλι προς τον Σπανούλη και καμιά απειλή προς στους διαιτητές, τι έγινε; Πάνω στη ένταση του αγώνα όλα επιτρέπονται. 

Πού ακούστηκε να ζητάνε από την Πολιτεία να παρέμβει. Καλά, αυτό είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο. Ποια Πολιτεία εννοείτε κύριοι Αγγελόπουλοι; Την περιοχή; Αυτή πιο πιθανό είναι να βγάλει… πόδια και να περπατήσει, παρά να λύσει το κράτος θέματα αθλητισμού.

Πού ακούστηκε πρόεδροι ομάδος να μην θέλουν παρασκήνιο, απειλές σε διαιτητές και επιθέσεις σε δημοσιογράφους. Και τόσος κόσμος που ζει απ’ όλα αυτά στο δρόμο θα μείνει κύριοι Αγγελόπουλοι; Όσο για τις λίστες που ζητήσατε, θα έπρεπε να ξέρετε ότι η συγκεκριμένη λέξη στην Ελλάδα είναι… απαγορευμένη.

Πού ακούστηκε να μην βγαίνουν στην απονομή και να δυσφημούν τον υπέροχο τελικό επειδή μετά την "εκκένωση" του γηπέδου... ξεχάστηκε στα επίσημα μια αντιπροσωπεία κάφρων που έβριζαν και απειλούσαν ανενόχλητοι μπροσστά στα μάτια όλων. 

Πού ακούστηκε να καταγγέλλουν ως διοίκηση ειρωνείες από διαιτητή του τελικού μετά τη λήξη του αγώνα. Από τη στιγμή που σας… κέρδισε, λίγη καζούρα επιτρέπεται. Ε, δεν σας έβρισε κιόλας!

Πού ακούστηκε ιδιοκτήτες επαγγελματικής ομάδας να δηλώνουν τα πάντα στην εφορία, να την πληρώνουν μέχρι δεκάρας και να έχουν την απαίτηση να κάνουν και άλλοι το ίδιο ή στην χειρότερη να τους γίνεται έλεγχος! Δηλαδή, εσείς δεν μας τα λέτε καθόλου καλά! Έχετε βαλθεί να χαλάσετε την πιάτσα Πού ακούστηκε, τέλος, να μην επιλέγουν εδώ και τόσα χρόνια τον… πρώτο δρόμο και να επιμένουν πεισματικά στον δεύτερο. Τι αξίες μας λέτε κύριοι Αγγελόπουλοι; Η ΑΛΗΤΕΙΑ φέρνει τις κούπες, η αλητεία κερδίζει τον σεβασμό, η αλητεία αποσπά και το χειροκρότημα. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;;;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Φυσικά, ο τελικός είχε και το αγωνιστικό του μέρος κι από τη στιγμή που το ματς έγινε και ολοκληρώθηκε, επιβάλλεται να πούμε δύο πράγματα. Ο Ολυμπιακός με την ελλιπή του διάθεση και συγκέντρωση, έδωσε και πάλι δικαιώματα σ’ έναν ποιοτικά κατώτερο, αλλά ψυχωμένο αντίπαλο και το πλήρωσε. Όταν με το καλημέρα χάνεις κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ δείχνεις ότι δεν το θες τόσο πολύ το κύπελλο. Ότι δεν έχεις βγει στο παρκέ για να ματώσεις.

Δεν μπορείς να χαρίζεις ένα ολόκληρο ημίχρονο σ’ έναν τελικό και μετά να έχεις την απαίτηση να κερδίσεις. Όσο καλά κι αν αντιδράσεις κάπου θα κάνεις και κάποια λάθη, κάπου θα κάνει και πέντε σωστά ο άλλος. Όταν περνάς για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τρία λεπτά πριν το τέλος, πρέπει να προβληματιστείς για το τι λάθος έκανες τα προηγούμενα 37. Και σε εκείνο το διάστημα έγιναν πολλά λάθη…

Οι ερυθρόλευκοι εγκλωβίστηκαν και πάλι από την άμυνα του Παναθηναϊκού που έστελνε μονίμως έναν ακόμη παίκτη στον Σπανούλη (το 4άρι) και ουσιαστικά επέτρεπε το μακρινό σουτ από Άντιτς και Πρίντεζη. Έπεσαν στην παγίδα και έκαναν αυτό ακριβώς που είχε υπολογίσει και ήθελε ο Πεδουλάκης.

Ο Μπαρτζώκας έχασε τη μάχη της σκακιέρας και γενικά φάνηκε πιο αγχωμένος από τον ομόλογό του. Όταν βλέπεις προπονητή να έχει αντιδράσεις οπαδού (πανηγυρισμούς στα καλάθια και κατήφεια στα κακώς κείμενα), δηλαδή να τον έχει συνεπάρει η εξέλιξη του αγώνα, σημαίνει ότι δεν βρίσκεται σε διαύγεια. Ότι του λείπει το καθαρό μυαλό.

Ο Σπανούλης, επίσης, ήταν αρκετά θολωμένος στο φινάλε και τελικά μοιραίος, αφού είχε στο μυαλό του πώς θα γίνει ο ίδιος τιμωρός των πράσινων και όχι πώς να διαβάσει σωστά την άμυνα και να εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες του. Τελείως αψυχολόγητα τα δύο τρίποντα που επιχείρησε πριν το τελευταίο, ενώ ηττήθηκε και στο αμυντικό κομμάτι. Το κοινό συμφέρον πρέπει πάντα να μπαίνει πάνω από οτιδήποτε άλλο. Είναι πάντως φανερό ότι ο Σπανούλης χρειάζεται βοήθεια και λογικά ο παίκτης που… έρχεται θα έχει τα φόντα να τον στηρίξει αγωνιστικά.

Δεν έχει περιθώρια ο Ολυμπιακός να μείνει ούτε… ώρα στον τελικό του Ελληνικού. Η Χίμκι τον περιμένει στην Μόσχα για το πιο κρίσιμο μέχρι τώρα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Η τυχόν απουσία του Σλούκα θα αποτελέσει ακόμη ένα μεγάλο πλήγμα, ως εκ τούτου απαιτείται άμεση ανασύνταξη και 100% ετοιμότητα από τους υπόλοιπους.

πηγή: katimagiko.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ