2013-02-11 19:10:03
Φωτογραφία για Η γραφειοκρατία... σκοτώνει τους δήμους - 6 χρόνια κι ακόμη αναξιοποίητο το πρώην Πανάνειο
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα εμπλοκής λόγω γραφειοκρατίας αποτελεί η περιουσία του Πανάνειου, η αξιοποίηση της οποίας θα αποτελούσε "μάννα εξ ουρανού" για το δήμο Ηρακλείου.

Το θέμα αυτό αναδύθηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντηση που έχουν σήμερα οι δήμαρχοι της Κρήτης με το γ.γ. του Υπ.Εσωτερικών, κ.Ιωαννίδη.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι εδώ και 6 χρόνια, ο δήμος Ηρακλείου προσπαθεί να λύσει το γόρδιο δεσμό, προκειμένου η μεγάλη περιουσία να αξιοποιηθεί.

Το, φαινομενικά απλό, ζήτημα της δημιουργίας ενός ιδρύματος για την αξιοποίηση του πρώην Πανάνειου αποδεικνύεται υπόθεση για γερά νεύρα, αφού ο δήμος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μπαλάκιμεταξύ συναρμόδιων υπουργών, των οποίων η υπογραφή είναι απαραίτητη, της γραφειοκρατίας αλλά και της ατολμίας να εγκριθεί ένα καταστατικό!

Στη συνάντηση των δημάρχων με τον κ.Ιωαννίδη, τέθηκαν θέματα όπως η λειτουργία των ΟΤΑ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, η νέα προγραμματική σύβαση και οι πόροι προς τους δήμους αλλά και το φλέγον ζήτημα των κοινωνικών δομών, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" λήγει στις 31 Μαρτίου και μετονομάζεται σε "Φροντίδα κατ'Οίκον", απαιτώντας, φυσικά, στελέχωση και προετοιμασία.


Ο γ.γ. του Υπ.Εσωτερικών ύμνησε το έργο των δήμων, αναγνωρίζοντας ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αφού έχουν ιδρύσει τα κοινωνικά παντοπωλεία και άλλες κοινωνικές δομές, αλλά κυρίως επειδή έρχονται σε καθημερινή επαφή με το λαό και παράγουν πολιτική, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ.Κουράκης τόνισε ότι "την ώρα που η αυτοδιοίκηση προσπαθεί να σταθεί όρθια ζητάμε από την πολιτεία να μην την απαξιώνει".
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ