2013-02-12 00:56:02
Φωτογραφία για Λ. Αυγενάκης: Αρχικά η Ασπίδα, σήμερα η Evima. Πως προστατεύεται ο καταναλωτής;
από το Γραφείο Τύπου

Την ανάκληση άδειας της Ασφαλιστικής Εταιρείας «EVIMA» και τα προβλήματα που προκαλεί σε ασφαλισμένους και εργαζομένους, τονίζει με παρέμβασή του... ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

Η E.I.G. Evima Insurance Group A.A.E., που είναι εταιρεία γενικών ασφαλίσεων που ιδρύθηκε το 1974, έχασε οριστικά την άδεια λειτουργίας της, η οποία ανακλήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος και τίθεται σε ασφαλιστική εκκαθάριση, καθώς δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας (δηλαδή εποπτικά κεφάλαια), ενώ δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα και παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση.

Όπως αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης στην παρέμβασή του: «η εταιρεία απασχολεί 200 εργαζόμενους, 500 συνεργαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες, 1.300 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και καλύπτει 270.000 ασφαλισμένους. Ο κύριος όγκος αφορά κατόχους αυτοκινήτων».


Σε παρέμβασή του ο Ηρακλειώτης Βουλευτής επισημαίνει ακόμα ότι: «μετά το παράδειγμα της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, η κατάρρευση της οποίας άγγιξε 838.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, 227.000 καταναλωτές οι οποίοι είχαν συνάψει ισάριθμα συμβόλαια στις εταιρείες του Ομίλου της Ασπίδας, 2.850 υπαλλήλους των ασφαλιστικών εταιρειών που έκλεισαν και 3.000 ασφαλιστικά γραφεία τα οποία είχαν αποκλειστική συνεργασία με τον Όμιλο Ασπίς, ακολούθησε η ανάκληση της άδειας ακόμη μίας ασφαλιστικής εταιρείας, αφήνοντας εκτεθειμένους ασφαλισμένους και προσωπικό».

Ακόμη, εάν κάποιος ανανέωσε το ασφαλιστήριο πρόσφατα και έχει πληρώσει για ένα εξάμηνο ή ένα έτος, θα πρέπει να το ασφαλίσει ξανά εντός 30 ημερών σε νέα εταιρεία. Επιπρόσθετα, για να διεκδικήσει τα χρήματά του ο ασφαλισμένος θα πρέπει να υποβάλλει γραπτή αίτηση προς τον εκκαθαριστή της εταιρείας, όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάρισή της και το πιο πιθανό είναι να μη λάβει τα χρήματά του ή να λάβει ένα μέρος τους.

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ερωτά με ποιο τρόπο προστατεύει το κράτος τους ασφαλισμένους, τους συνεργαζόμενους διαμεσολαβητές και το προσωπικό από την ανάκληση άδειας ασφαλιστικής εταιρείας η οποία δε διατηρεί επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας λόγω έλλειψης κεφαλαίων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ