2013-02-12 09:39:03
Φωτογραφία για Ηλεία: Χαροπαλεύει η 66χρονη που έπεσε θύμα ληστείας στη Βάρδα
Μάχη για τη ζωή της δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών η 66χρονη Καλλιρόη Βούλγαρη, η οποία το βράδυ του Σαββάτου έπεσε, μαζί με τον σύζυγό της, σε «ενέδρα» που τους είχαν στήσει τέσσερις κουκουλοφόροι στην πόρτα του σπιτιού τους, στην είσοδο της Βάρδας Η 66χρονη που αντιμετωπίζει σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όταν ύστερεα από περίπου μία ώρα οι άγνωστοι κουκουλοφόροι έφυγαν από το σπίτι έχοντας αρπάξει πρώτα 1.500 ευρώ που βρήκαν στο πορτοφόλι του συζύγου της. Εκεί όμως κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλεύεται μέχρι και τώρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ήταν περίπου λίγα λεπτά πριν από τις 9 το βράδυ του Σαββάτου όταν ο 72χρονος Παναγιώτης Βούλγαρης και η 66χρονη σύζυγός τους γυρνούσαν με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους στο σπίτι τους, στην είσοδο της Βάρδας. Νωρίτερα, το ζευγάρι βρισκόταν στο σπίτι του αδελφού του 72χρονου, μέσα στην πόλη της Βάρδας, όπου ήταν καλεσμένοι σε τραπέζι.


Ο 72χρονος έβαλε το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού του, για να βρεθεί μαζί με τη σύζυγό του περικυκλωμένος από τέσσερις κουκουλοφόρους που τους έσπρωξαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Από εκείνη τη στιγμή, το ζευγάρι των ηλικιωμένων πέρασε την πιο «μαρτυρική» ώρα της ζωής του!

Με την «πιρούνα» του μπάρμπεκιου!

Οι τέσσερις κουκουλοφόροι, σύμφωνα με την κατάθεση του 72χρονου Αλβανοί, περίμεναν το ζευγάρι στην είσοδο του σπιτιού «οπλισμένοι» με την «πιρούνα» και τα υπόλοιπα εργαλεία του μπάρμπεκιου που βρίσκεται έξω από το σπίτι.

Η 66χρονη γυναίκα υπέστη σοκ, ενώ οι τέσσερις ληστές έδεσαν πισθάγκωνα τον 72χρονο και τον κάθισαν σε μια καρέκλα, απειλώντας ότι θα του έβγαζαν τα μάτια με την «πιρούνα» εάν δεν τους έλεγε πού έκρυβε τα χρήματά του!

Όταν οι απειλές με την πιρούνα και τα χτυπήματα στο πρόσωπο από τα εργαλεία του μπάρμπεκιου δεν... έπιασαν τόπο, οι κουκουλοφόροι ξεκρέμασαν το όπλο του 72χρονου από το τζάκι του σπιτιού του και τον απειλούσαν με αυτό.

Οι ληστές έμειναν περίπου μία ώρα στο σπίτι του ζευγαριού ερευνώντας τον πάνω όροφο και τη σοφίτα, το υπόγειο αλλά και τη μάντρα του 72χρονου, απέναντι από το σπίτι, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Η λεία τους ήταν 1500 ευρώ που βρήκαν στο πορτοφόλι του κ. Παναγιώτη Βούλγαρη και όλα τα χρυσαφικά της συζύγου του.

Τέλος, οι κουκουλοφόροι πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ζευγαριού και αφού το έψαξαν καλά καλά, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, αφήνοντας τον 72χρονο ακόμα δεμένο και τη γυναίκα σε κατάσταση σοκ.

Στην Πάτρα το Ι.Χ. αυτοκίνητο!

Λίγα λεπτά μετά τις 10 το βράδυ, ο 72χρονος κατέφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει το Αστυνομικό Τμήμα της Βάρδας για το περιστατικό. Μέσα σε λίγα λεπτά είχε στηθεί μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών την οποία συντόνισε ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Δημήτρης Αλεξόπουλος και συμμετείχαν όλη η δύναμη του Α.Τ. Βάρδας, η Ασφάλεια Αμαλιάδας, κλιμάκιο της Σήμανσης κ.ά.

Την Κυριακή, το Ι.Χ. αυτοκίνητο βρέθηκε στην Πάτρα, κοντά στα ΚΤΕΛ, με τα παράθυρα ανοιχτά και το κλειδί στον διακόπτη. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε μία από τις κουκούλες, η οποία ερευνάται, όπως και το αυτοκίνητο, για να βρεθεί DNA των δραστών.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ρίου

Όταν έφυγαν οι τέσσερις κουκουλοφόροι από το σπίτι του ζευγαριού, η 66χρονη γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.

Εκεί κρίθηκε απαραίτητη η άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου εισήχθηκε κατευθείαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και παραμένει μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Μιλώντας στο patrisnews ο 72χρονος Παναγιώτης Βούλγαρης είπε: «Μετά από αυτό που ζήσαμε το βράδυ του Σαββάτου και αυτό που περνάμε τώρα έχω να πω μόνο ένα πράγμα. Αφήστε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Είδαμε την κατακραυγή που δέχθηκε τις τελευταίες μέρες για τη σύλληψη των τεσσάρων ληστών στη Βόρεια Ελλάδα που εμπλέκονται στην τρομοκρατία. Όχι τέτοια πράγματα, αφήστε την ανεπηρέαστη και χωρίς παρεμβάσεις να κάνει τη δουλειά της».
patrisnews Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ