2013-02-12 09:58:54
Φωτογραφία για Σε κλοιό κατάληψης το ΙΚΑ για τις απολύσεις εργαζομένων
Υπό κατάληψη τελούν σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στο Ηράκλειο από τους εργαζόμενους του ιδρύματος που ζητούν να μην απολυθούν με δικαστική απόφαση 500 εργαζόμενοι του ΙΚΑ οι οποίοι προσφέρουν εδώ και δύο χρόνια της υπηρεσίες τους... Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα σε ένδειξη στήριξης σε αυτούς τους εργαζόμενους, αλλά και διαμαρτυρίας για τις πρωτόγνωρες τακτικές των απολύσεων στο δημόσιο μέσω e mail.

Οι άνθρωποι αυτοί, νέοι στο σύνολό τους, είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στην Αγροτική τράπεζα ωστόσο λόγω αναγκών του δημοσίου, απορροφήθηκαν στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οι υπάλληλοι αυτοί, αν και εκπαιδεύτηκαν επί διετία στη διοίκηση βρίσκονται πλέον επί της ουσίας στον δρόμο, καθώς πλέον τους έχουν κοινοποιηθεί οι απολύσεις. Μάλιστα, η Ομοσπονδία των εργαζομένων προειδοποιεί ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι σε περίπτωση απόλυσης των υπαλλήλων θα δώσει τη χαριστική βολή στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ όπου παρατηρείται τεράστια έλλειψη προσωπικού. Αυτό επιβεβαιώνει και ο διοικητής του ΙΚΑ που επιχείρησε να ... φρενάρει τη διαδικασία. Το θέμα πλέον είναι πολιτικό και μέσα στις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί τροπολογία που θα λύσει οριστικά την υπόθεση.
prismanews Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ