2013-02-12 13:34:03
Φωτογραφία για Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τις προηγμένες οικονομίες η Moody΄s
Η Moody’s Investors Service υποβάθμισε το outlook για τις προηγούμενες οικονομίες παγκοσμίως, παρά το ότι τα ρίσκα για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη συνεχίζουν να περιορίζονται.

Ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ότι η ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ για τις οκτώ χώρες στην ομάδα της G20, που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα διαμορφωθεί περί το 1,4% το 2013, 0,2% χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη της Moody’s το Νοέμβριο, αποτυπώνοντας τα πρόσφατα αρνητικά στοιχεία.

«Ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη θα πρέπει να ενισχύεται καθώς βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση, η δημοσιονομική εξυγίανση και η υψηλή ανεργία θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την ανάκαμψη», αναφέρει η Moody’s στο τελευταίο της report Global Macro Outlook.

Για τις αναπτυγμένες οικονομίες της G20, η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα είναι λίγο μεγαλύτερη από το 5,5% το 2013, περίπου στο ίδιο επίπεδο με τις εκτιμήσεις του Νοεμβρίου. Συνολικά η αύξηση του ΑΕΠ για τις χώρες της G20 αναμένεται να διαμορφωθεί΄στο 2,9% το 2013, χα,ηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη του Νοεμβρίου, και στο 3,3% το 2014.


Το report επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα βιώσουν μια υποτονική ανάπτυξη φέτος καθώς η πιο περιοριστική δημοσιονομική πολιτική θα επηρεάσει την αυξημένη δραστηριότητα από τον ιδιωτικό τομέα. Η Moody’s αναμένει ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί περίπου κατά 2%, με το ποσοστό της ανάπτυξης να ισχυροποιείται από το 2014 και ύστερα.

Για την Κίνα, το ΑΕΠ αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 8% καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης των προηγουμένων ετών γίνονται πιο ήπιοι. Οι προοπτικές για την ευρωζώνη είναι λιγότερο αισιόδοξες, ενώ αναμένεται η οικονομική ανάπτυξη να παραμείνει στάσιμη φέτος, καθώς η θετική ανάπτυξη από τις Γερμανία και Ιρλανδία, αντισταθμίζεται από περαιτέρω μειώσεις στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, αναφέρει η Moody’s.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ