2013-02-12 16:19:03
Φωτογραφία για Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων της διαθεσιμότητας στην Ξάνθη!
Δεκτά κάνει το Μονομελές Πρωτοδικείο της Ξάνθης, όπως αναμενόταν, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει εργαζόμενοι που εμπίπτουν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr, η απόφαση που βγήκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης – και το σκεπτικό της αναμένεται να γίνει γνωστό την Τετάρτη- κάνει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υποθέσεις που συζητήθηκαν στις 16 Ιανουαρίου και προδικάζει σε μεγάλο βαθμό την απόφαση επί της κύριας αγωγής των εργαζομένων αναστέλλοντας, ουσιαστικά, το μέτρο της διαθεσιμότητας. Έχει προηγηθεί, την προηγούμενη εβδομάδα η αντίστοιχη απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, εργαζομένων του Δήμου Χίου.

Πρόκειται για τις πρώτες δύο από τις τρεις αποφάσεις που αφορούν στην αίτηση 2 εργαζομένων της Περιφέρειας και 2 εργαζομένων του Δήμου Ξάνθης. Ακολουθεί η απόφαση για τους υπόλοιπους 11 του Δήμου Ξάνθης, η οποία δεν αναμένεται να έχει κάποια διαφοροποίηση.

Με βάση την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου ο Δήμος Ξάνθης και η Περιφέρεια, υποχρεώνονται να διατηρήσουν τους εργαζομένους στις θέσεις τους και με το μισθό που είχαν μέχρι την ημέρα που επρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Υπενθυμίζεται ότι η Ενιαία Αρχή Πληρωμών δεν καταβάλλει το 100% του μισθού τους, κάτι που θα απασχολήσει μια ξεχωριστή διοικητική διαδικασία προκειμένου να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις.

xanthipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ