2013-02-12 17:15:20
Φωτογραφία για Σοκ με ρατσιστές οπαδούς! (vid)
Το γύρο του διαδικτύου κάνει το video που δείχνει τους οπαδούς της Μίλγουολ να επιτίθενται με αισχρά ρατσιστικά συνθήματα στον Ελ Χατζί Ντιούφ της Λιντς. Έρευνα από το σύλλογο.

Τα πλάνα είδαν το φως της δημοσιότητας από το Sky Sports, που διεξάγει έρευνα για τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο και έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Το ματς διεξήχθη τον Νοέμβριο στην Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας, ωστόσο παρότι είχαν γίνει καταγγελίες δεν υπήρχε οπτικοακουστικό υλικό.

Οι οπαδοί της Μίλγουολ, γνωστοί για τη βιαιότητα τους την εποχή της ανόδου του χουλιγκανισμού στην Αγγλία, έχουν στο παρελθόν συνδεθεί με ακροδεξιές τάσεις, ενώ στήριζαν το Εθνικό Μέτωπο, το εθνικιστικό κόμμα που έφτασε στο απόγειό του τη δεκαετία του '70. Έχουν κατηγορηθεί αρκετές φορές με ρατσιστικές επιθέσεις.

Τον Οκτώβριο, ένας 13χρονος οπαδός των «Λιονταριών» επιτέθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς μέσω twitter στον Μάρβιν Σορντέλ της Μπόλτον και τιμωρήθηκε από τον σύλλογο, ο οποίος του «έκοψε» το γήπεδο. Θέλοντας να τον στηρίξουν και να πικάρουν τον αντίπαλο, οπαδοί της ομάδας σήκωσαν πανό στο ματς με την Ντέρμπι Κάουντι που έγραφε «Ο Σορντέλ είναι μ***ι». Αμέσως οι άνθρωποι της ασφάλειας έτρεξαν να το κατεβάσουν, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις!


Δείτε το σοκαριστικό video με τον Ντιούφ:

O εκτελεστικός διευθυντής της Μίλγουολ, Άντι Άμπλερ, τόνισε: «Όπως όλοι οι οπαδοί της Μίλγουολ και του ποδοσφαίρου γενικότερα εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για όσα είδαμε. Προφανώς αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή σε κανένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στη χώρα και η Μίλγουλ θα τιμωρήσει με δια παντός αποκλεισμό τα άτομα αυτά και ελπίζουμε το Sky να δώσει το υλικό στην αστυνομία, ώστε να λάβουμε περαιτέρω δράση.

Δυστυχώς ο ρατσισμός υπάρχει στην κοινωνία μας και συγκεκριμένα άτομα θέλουν να το φέρουν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Εξαρτάται από εμάς, τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, το να κάνουμε κάτι. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι η λύση στο πρόβλημα και η δουλειά που κάνουμε θα συνεχιστεί».

Όσον αφορά την επόμενη του αγώνα, αφού τόνισε ότι έγινε έρευνα μετά από καταγγελίες, ο ίδιος ο παίκτης τους είπε ότι δεν άκουσε ρατσιστικά συνθήματα, οπότε ο φάκελος άνοιξε. Ωστόσο, ο Άμπλερ τόνισε ότι θα ανοίξει ξανά. Aξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι του Sky τονίζουν ότι κατέγραψαν 56 διαφορετικές ρατσιστικές επιθέσεις στο ματς με τα «Παγώνια».

Εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ τόνισε: «Η Μητροπολιτική Αστυνομία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν κάθε καταγγελία για ρατσιστική συνθηματολογία και/ή συμπεριφορά. Αν τέτοια περιστατικά υποπίπτουν στην αντίληψή μας ερευνούνται εις βάθος, ως μέρη της 'Επιχείρησης Arrowtip, η οποία αποτελεί την τρέχουσα επιχείρηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας για το ποδόσφαιρο, με στόχο να εντοπίσει άτομα ή ομάδες που σχετίζονται με εγκληματικότητα και διατάραξη της τάξης στο ποδόσφαιρο».

www.gazzetta.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ