2013-02-13 14:11:34
Φωτογραφία για Κούρδοι και Ανανιστές…
Οι Κούρδοι αγωνιστές απέρριψαν εισήγηση για την κατάθεση όπλων ένεκα του ότι καμιά εμπιστοσύνη δεν έχει το εκάστοτε τουρκικό κράτος.

Και συμπλήρωσαν ότι ο αρχηγός τους Οτσαλάν δεν είναι δυνατόν να αποφασίσει με το περίστροφο στον κρόταφο. Κάποτε ο Λυσσαρίδης έλεγε πως «δεν υπάρχει αλληλεγγύη σε ανύπαρκτους αγώνες». Και οι Κούρδοι αγωνιστές πολεμούν με νύχια και με δόντια. Κατάφεραν πλήγματα κατά του επίσημου τουρκικού στρατού του σιδερόφρακτου. Είναι εδώ που, όντως, μπορεί να αισθάνεται κανείς ντροπή για το κατάντημα του Ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο ήρωας Θεόφιλος Γεωργιάδης έλεγε: «Η Τουρκία καταρρέει και εμείς κοιμόμαστε». Και τα έλεγε, όταν η Ελλάδα δεν είχε καταρρεύσει οικονομικά (1990).

Αυτοί που πολεμούν με τα τσαρούχια θα δουν χαΐριν και εμείς όχι. Όπως είδαν χαΐρι στο Ανατολικό Τιμόρ. Έτσι, λοιπόν, «ουκ εάμε καθεύδειν το του Ανατολικού Τιμόρ τρόπαιον» και το «οσονούπω» τρόπαιο των Κούρδων (η ελευθερία δηλαδή)
. Παραλλήλως, ουκ εά ημάς καθεύδειν το του έθνους όνειδος. Δηλαδή, η κατοχή της Κύπρου, αλλά και η ανοχή και ο ραγιαδισμός. Αίσχος μας… Διότι για την ανατροπήν των δεδομένων αυτών, δεν είναι το εθελόδουλο «ναι» που θα την επιτύχει, όπως διατείνονται οι εκπρόσωποί του και, ιδιαίτερα, ο κυριακάτικος αρθρογράφος του «Πολίτη». Σχέδιο όπως αυτό του Ανάν, εκτός των πολλών αρνητικών που περιέχει, είναι και το ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι ουδέποτε το επίσημο τουρκικό κράτος ετήρησε τις υποσχέσεις του π.χ. Καρπασία, Ίμβρος και Τένεδος.

Αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός ή ψευδαίσθηση πως θα έδιναν τη Μόρφου οι Τούρκοι μετά την υπογραφή. Και καλά, την Κερύνεια την ξεπουλάνε; Διότι, από τη στιγμή που η Τουρκία παραμένει εγγυήτρια, και αν ακόμα δεν έχει ούτε ένα στρατιώτη στην Κύπρο, θα ήταν και πάλι «βορά» των γκρίζων λύκων (η Κύπρος δηλαδή). Αυτοί οι διάφοροι του «ναι», τύπου Π. Μαύρου (επιθεωρητής του Υπουργείου Παιδείας), δεν εννοούν να το κατανοήσουν. Διότι «δεν έσχον» της ιστορίας μάθησιν. Υπενθυμίζω ότι οι Έλληνες το διαπίστωσαν πριν από 2400 χρόνια. «Όλβιος της ιστορίας έσχεν μάθησιν».

Επομένως, είναι ρηχοί στη σκέψη και όπως είπε ο William Shakespeare, στο έργο του «Όνειρο Θερινής Νυκτός», «το μεγαλύτερο σφάλμα στον άνθρωπο είναι η ρηχότητα» (The biggest vice is the shawllowness, αν το θέλει και στα αγγλικά ο επιθεωρητής των Αγγλικών του Υπ. Παιδείας κ. Π. Μαύρος). Το μίσος που εκφράζουν αυτοί οι μειοψηφήσαντες στο δημοψήφισμα του 2004 δείχνει πως κάτι άλλο συμβαίνει με αυτούς τους ανθρώπους. Ας μελετήσουν τον Μαντέλα ή τον Τσε Γκουεβάρα, μιας και παθαίνουν αλλεργία με τους Έλληνες φωτοδότες, ήρωες και φιλοσόφους, αλλά και το «νέφος μαρτύρων» της πίστης «οίτινες διά πίστεως κατηγωνίσαντος βασιλείας και ηργάσαντο δικαιοσύνην αλλά και εγενήθησαν ισχυροί εν πολέμω …». (Εβραίους 13. Κεφ.).

Α. ΚΟΥΦΤΕΡΟΣ

Θεολόγος, Μέλος του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ