2013-02-13 14:13:55
Φωτογραφία για Δημοκρατία, ειλικρίνεια και διζωνική
Οι εκλογές σε μια Δημοκρατία αποτελούν την έκφραση δημοκρατίας, με το δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν τους άρχοντες του τόπου και στην προκειμένη περίπτωση της Κύπρου, στις 17.2.2013, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον δικό μας ανώτατο άρχοντα. Βασικό χαρακτηριστικό της εκλογικής διαδικασίας πρέπει να είναι η κατάθεση ενώπιον του εκλογικού Σώματος τού κυβερνητικού προγράμματος του κάθε υποψηφίου.

Βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος του κάθε υποψηφίου θα πρέπει να είναι η ειλικρίνεια, κάτι που θα διασφαλίσει στον κάθε ψηφοφόρο το δημοκρατικό δικαίωμα να δώσει την ψήφο του σε έναν υποψήφιο και στο πρόγραμμά του, γνωρίζοντας επακριβώς το περιεχόμενο του προγράμματος, χωρίς αυτό να επιδέχεται ερμηνείες και παρερμηνείες. Στο εκλογικό του πρόγραμμα ο κ. Αναστασιάδης καταγράφει ότι η λύση θα είναι Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με χαρακτηριστικό «να αποκαθιστά τις βασικές ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος των προσφύγων για επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες τους».


Επαναλαμβάνουμε ότι τα γεγονότα έχουν επιβεβαιώσει πως, Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους δεν γίνεται. Για να είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να εκκενωθούν τα κατεχόμενα χωριά και οι πόλεις μας από τους τωρινούς χρήστες για να επιστρέψουμε εμείς, πράγμα που θα διαλύσει το υπόβαθρο πάνω στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία ΔΔΟ.

Εφόσον, όμως, ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει φανατικός θιασώτης της ΔΔΟ, δικαιούμαστε να θεωρούμε ότι δεν υπόσχεται να εργαστεί για να εκκενωθούν τα κατεχόμενα χωριά, τα σπίτια και οι περιουσίες μας για να επιστρέψουμε εμείς εκεί, αφού κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται ούτε στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Εξάλλου σε κατ' ιδίαν επαφές με αντιπροσωπίες του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, ο κ. Αναστασιάδης πάντα διατύπωνε τη θέση ότι η επιμονή μας για επιστροφή αποτελεί ονειροπόληση. Προειδοποιούμε και πάλιν τους ψηφοφόρους. Δεν υπάρχουν στο Κυπριακό άλλα χρονικά περιθώρια για να εξακριβωθεί η αλήθεια εκ των υστέρων. Γενικά συστήνεται: Μακριά από υποψηφίους θιασώτες της ΔΔΟ.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κούρδοι και Ανανιστές…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κούρδοι και Ανανιστές…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ