2013-02-14 02:59:03
Φωτογραφία για Κιριλένκο: «Θα ψήφιζα Σπανούλη»!
Τους Βασίλη Σπανούλη, Τόνι Πάρκερ και Πάου Γκασόλ θα επέλεγε ο Αντρέι Κιριλένκο ως τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες για το 2012.

Ο «ΑΚ-47» αναδέχθηκε από την FIBA καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας για την περασμένη χρονιά, αλλά η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προκάλεσε αντιδράσεις, που συμμερίστηκε ο ίδιος ο Κιριλένκο.

«Είμαι χαρούμενος, αλλά θα προτιμούσα να είχαμε κατακτήσει τον τίτλο της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ, γιατί την θέλαμε πολύ», σχολίασε αρχικά ο 32χρόνος Ρώσος φόργουορντ των Τίμπεργουλβς και επισήμανε ότι: «Το να καθορίσεις ποιος είναι ο καλύτερος σε ένα ομαδικό σπορ είναι πολύ δύσκολο. Πώς μπορώ να συγκριθώ με τον Πάρκερ, τον Νοβίτσκι και τον Σπανούλη; Η απόφαση είναι αρκετά υποκειμενική, αλλά φυσικά με κολακεύει».

Σε ερώτηση ποιόν θα επέλεγε για κορυφαίο Ευρωπαίο για το 2012, ο Κιριλένκο απάντησε ότι: «Θα διάλεγα τρεις. Τον Σπανούλη, τον Πάρκερ και τον Γκασόλ. Ο Σπανούλης πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι όλη τη χρονιά και τον οδήγησε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Ο Πάρκερ από την άλλη είναι πολύ υποτιμημένος παίκτης. Για μένα είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στον κόσμο. Συνέχισε να οδηγεί τους Σπερς από νίκη σε νίκη, παρότι ο Ντάνκαν και ο Τζινόμπιλι είναι τραυματίες».

pamesports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ